Direktlänk till inlägg 17 november 2015

Binda ris åt egen rygg eller hellre fylla säck åt annan?

Av ohejdat - 17 november 2015 19:29

Vet ni hur tung en sopsäck är fullproppad med kläder och textiler? Och hur otymplig den är? Och hur irriterande? Och hur ännu mer irriterande den är när den inte bara är en, utan tre aptunga åbäken som står och väntar på en.

Jo, det var ju så att snälla dottern varit hemma hos åttiotaggarna i en hel vecka efter diamantbröllopskalaset. Och hon sätter då ofta igång diverse projekt som hon lämnar åt mig att fullfölja och avsluta.
Den här gången hade hon börjat röja i linneskåpen i källargången.

Åttiotaggarnas hus är byggt på fyrtiotalet, källaren är inredd med plastmatta så fukten kan inte ta vägen någon annanstans än upp i väggarna. Tex. i väggen mellan tvättstugan och linneskåpen.

Eftersom taggarna är av hamstertyp, närapå hoarders, så är skåpen proppfulla med spruckna och möra påslakan från sjuttio- och åttiotalet och söndermanglade (och lappade!) linnedukar från förrförra generationen tillsammans med en enorm uddasamling tunnslitna frottéhanddukar.
Jag har sorterat ut det användbara och lagt det på de två översta hyllorna; tillräckligt stora och hela underlakan, påslakan utan revor tillsammans med matchande örngott. Och där låg också kökshanddukar och frotté i någorlunda skick.
Men nu har tornadon farit genom skåpen och rivit ut allt från de nedre hyllorna eftersom där var fuktigt och i resten av hyllorna råder kaos.

Säckarna skulle jag ombesörja att de förflyttades medelst baxning en och en från sin position uppför källartrappan och nerför entrétrappan och så knös in i min bil för vidare transport till KFUM som noga utvalts av snälla systern som mottagare av denna ynnest. Hon hade dessutom tejpat fast lappar på vardera tre säckarna där det stod "KFUM". Så utomordentligt informativt.

Sen tänker jag ju inte säga till henne att det stod "Återvinning" på skylten där jag körde in och "Brännbart" på containern som de tre svarta tunga asen hamnade i.

 
 
Ingen bild

Humlan

17 november 2015 22:39

Alltså, du måste ju ha en ängels tålamod!
Jag kan bli irriterad/ledsen/besviken på något som min bror gör i radhuset, men vi pratar om det och han lyssnar på mig och så kommer vi fram till något som vi båda är nöjda med.
Jag blir upprörd å dina vägnar, men det är ju svårt att komma ifrån allt så länge som ni bor där ni bor.

ohejdat

18 november 2015 09:07

Huvet på spiken Humlan, nu bor jag där jag bor och kommer inte undan, utan får hitta ett förhållningssätt. Nästa gång hon lämnar nåt liknande oavslutat så tänker jag låta "säckarna" stå, så får hon själv avsluta.

 
Ingen bild

Humlan

18 november 2015 18:37

Gör det! (Låt säckarna/högarna vara kvar, alltså.)

ohejdat

18 november 2015 19:12

Ja, det är dags att sätta ner foten/säcken :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards