Direktlänk till inlägg 30 april 2017
Så här kan man enkelt tillaga spätta i ugn. Jag har lärt mig från Hiram. Man tar ur magen och klipper bort huvud och fenor. Lägger fiskarna på en plåt på smörat bakplåtspapper. Skär ett rutnät i skinnet, gnuggar in salt i skårorna och häller över smält smör, gärna brynt. Sen in i ugnen ca 5 minuter i 200 grader, man får anpassa tiden efter tjockleken, hellre nästan ofärdig än helt färdig för den går klart på tallriken. Så ett lyft över på stora tallrikar och på med ytterligare varmt brynt smör. En citronklyfta till. Och pressad potatis för den som äter kolisar.
Man njuter fisken helst ouppfostrat; lyfter rutorna försiktigt från skrovet med kniven och langar in i munnen eller mera uppfostrat; lyfter över på gaffeln. Jag föredrar det förra fast vi inte har några särskilda fiskbestick. Sen när det är dags att äta undersidans filéer har man väldig nytta av att fisken inte är överlagad, för då går det att stoppa in kniv och gaffel under och vips vända runt. Undersidans vita skinn tar man bort, det är ingen smak utan bara geléig konsistens. Inte ens Dante ville ha sen.
Musslor till förrätt, jag provade ett recept där de fick koka med Pernod istället för vitt vin. Nä, det kan ni hoppa över faktiskt. Bättre isåfall att strimla i lite färsk fänkål i det traditionella vinkoket.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|