Alla inlägg under december 2014

Av ohejdat - 6 december 2014 17:43

http://www.glanna.se/Hundsidan/hundar_dra_i_koppel.html
Jag har lånat bilden från sidan här ovan, den innehåller väldigt bra tips om koppelträning. Jag jobbar efter dem med Dante; tjatar inte utan stannar bara, låter honom inte nå det han drar till förrän han gått tillbaka till mig och går lugnt, det ska aldrig löna sig att dra, ger honom stimulans och överraskningar längs vägen och väljer oväntade vägar så han alltid är uppmärksam på matte.
Men, det finns situationer där min existens har upphört i skallen på jycken. Idag kom schäfertiken Kira förbi och Dante och hon lekte en stund tills det dök upp en husse med en stor kopplad hanhund som är rätt ilsken. Jag hann koppla Dante innan han fick syn på honom. Hunden är vän med Kira så hon skuttade ju genast fram till honom och viftade. Dante blev topp tunnor galen, hans tjej!, han ville flyga på honom, slakta honom, bita honom i småbitar eller vad han nu ville, men det var med nöd och näppe jag orkade hålla emot.
Känns ju sådär och väldigt långt från det beteende vi tränat in när det kommer stöddiga hannar; då sätter sig Dante ner intill mig till dess de passerat. Det fanns inte på kartan för Dante idag, han ville slåss om Kira gissar jag. Det var inte på nivån där jycken är ursinnig och tokskäller och bits för att komma loss, men han drog och slet allt vad han orkade. Jag gapar inte i såna lägen, jag säger nej tydligt och skarpt, men sen är jag tyst och håller bara emot tills Dante ger sig och vi kan vända bort och börja gå. Jag har lärt mig att en hund inte gillar att vara den som får lämna en möjlig fight först, att det känns som en förlust, så vi brukar när det går stå kvar tills antagonisten är utom synhåll.

Av ohejdat - 6 december 2014 10:27

Dante fortsätter sukta efter husse. Gnäller och tjurar. Sitter i fåtöljen. Fasanhonorna är tillbaka. Försöker få honom intresserad av fågelskådning genom glasdörren i köket utan att lyckas. Vi mötte grannen två hus bort imorse, hon som är gift med han som i barndomen(min) fyllde kindtänderna (mina) med amalgam trots att det inte var hål; i förbyggande syfte. Grr. Den oskyldiga tandläkarhustrun tyckte det var dags att komma fram och presentera sig: nästa söndag har vi bott här i två år. Hon var förvånad över vår fina hund, den hade hon inte sett att vi hade. Jag gick hem med ett ganska stort frågetecken i skallen; i somras mötte jag o Dante henne i skogen nästan varje dag och hejade. Det är hon som är den vitklädda motionsdamen med grav fästingskräck. Men jag antar att Dantes tillväxt och min gubbkeps har förvandlat vårt hundekipage till oigenkännlighet. Eller så var hon så upptagen med att spana efter fästingar att hon bara liksom noterade oss i ögonvrån.
Idag ska jag ta tag i en sån där grej som retar en, men som är relativt enkel men ändå lite bökig att åtgärda; tömma döda insekter ur taklamporna. Tror jag gjorde det på sensommaren men den här milda hösten har bidragit med påfyllning.

Av ohejdat - 5 december 2014 09:22

Irma och hennes matte har hållit sig ifrån rastgården några veckor för hon har löpt. Så Dante blev himla glad att se henne och de busade vilt tills Don Juan Dante upptäckte att det fortfarande doftade vääldigt gott i rompan på Irma, då skulle det nosas och klättras. Men Irma är en tuff Rhodesian Ridgebacktjej som kan säga ifrån ordentligt, så det hade han inget för.

Av ohejdat - 4 december 2014 23:03

Kan inte låta bli att tänka på regeringskrisen och blocköverskridande samarbete; tycker det blir allt tydligare idag att det inte bara handlar om ideologiska motsättningar utan även personkemi; en ung rödhårig jävligt ettrig näbbgädda och en gubbig betongsosse? - nä.

Av ohejdat - 4 december 2014 17:18

Mäter ut måtten på Ingvars halkskydd, Dante hjälper till; hör ju till mattdepartementet.

Av ohejdat - 4 december 2014 15:45

Besökte Ingvars köptempel i byhålan intill medan Dante hängde hos grannarna; han gillar deras inomhusklimat (de tillhör den gamla stammen med ylletröja och raggsockor på inomhus under vintersäsongen). Jag köpte ytterligare ett badrumsskåp till duschrummet (som fortfarande har blått handfat och blå toalett sedan 1964). Ny toalettstol, handfat, och blandare står och väntar i garaget tillsammans med klinker och krokar. Fattas bara en hantverkare. Jag blev orolig när jag såg att Ikea även börjat med en annan sorts vit lucka än den på det skåp vi redan köpt, så jag vågade inte vänta på att den förmodligen utgår ur sortimentet. Händer ju titt som tätt. När vi byggde köket här bytte de kökssystem helt och hållet och när vi byggde kök i Göteborg så ändrade de den vita luckfärgen mitt i köpet, så jag chansar inte.
Det var lite kö så jag roade mig med att kolla in mina kundkollegor med elaka glasögon på. I högerkön hade de flesta idioter samlats: en kille skulle baxa med ett helt kök själv, jobbigt nog i sig, men han hade passat på att toppa det hela genom att samtidigt köpa två bautastora levande krukväxter. Såg även att dessa levde farligt ute på parkeringen medan han höll på att packa bilen. Skulle kunna sluta med Monstrera- och Dracenamos. Nästa högerkund var en tant med två kundvagnar, inte Ikeas möbelvagn (en hade räckt) utan två vanliga shoppingvagnar. Uppe på dem balanserade hon vardera en sängstomme och en tjock madrass, i korgarna lite hyacinter, ljus och annat krafs. Tydligt var att hon tyckte att kassörskan skulle vara så tacksam över hennes omfattande shopping att denna borde reda ut det där med streckkoderna medan hon själv höll sig i balans mellan vagnarna. Ikeatjejen hade insett att arbetspasset tar slut när det tar slut och att tiden lika gärna kunde gå åt i mötet med den här kunden som med nästa kund med låg shopping-IQ. Så tanten fick lyfta och leta streck själv. Jag fattar att alla inte kan ta med bärhjälp och att en del bara måste köpa ljus och hyacinter samtidigt som de köper ny säng. Jag vill bara säga tack!; tiden i kön gick allt lite fortare pga er.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards