Direktlänk till inlägg 4 december 2014

Ohejdat köroar sig

Av ohejdat - 4 december 2014 15:45

Besökte Ingvars köptempel i byhålan intill medan Dante hängde hos grannarna; han gillar deras inomhusklimat (de tillhör den gamla stammen med ylletröja och raggsockor på inomhus under vintersäsongen). Jag köpte ytterligare ett badrumsskåp till duschrummet (som fortfarande har blått handfat och blå toalett sedan 1964). Ny toalettstol, handfat, och blandare står och väntar i garaget tillsammans med klinker och krokar. Fattas bara en hantverkare. Jag blev orolig när jag såg att Ikea även börjat med en annan sorts vit lucka än den på det skåp vi redan köpt, så jag vågade inte vänta på att den förmodligen utgår ur sortimentet. Händer ju titt som tätt. När vi byggde köket här bytte de kökssystem helt och hållet och när vi byggde kök i Göteborg så ändrade de den vita luckfärgen mitt i köpet, så jag chansar inte.
Det var lite kö så jag roade mig med att kolla in mina kundkollegor med elaka glasögon på. I högerkön hade de flesta idioter samlats: en kille skulle baxa med ett helt kök själv, jobbigt nog i sig, men han hade passat på att toppa det hela genom att samtidigt köpa två bautastora levande krukväxter. Såg även att dessa levde farligt ute på parkeringen medan han höll på att packa bilen. Skulle kunna sluta med Monstrera- och Dracenamos. Nästa högerkund var en tant med två kundvagnar, inte Ikeas möbelvagn (en hade räckt) utan två vanliga shoppingvagnar. Uppe på dem balanserade hon vardera en sängstomme och en tjock madrass, i korgarna lite hyacinter, ljus och annat krafs. Tydligt var att hon tyckte att kassörskan skulle vara så tacksam över hennes omfattande shopping att denna borde reda ut det där med streckkoderna medan hon själv höll sig i balans mellan vagnarna. Ikeatjejen hade insett att arbetspasset tar slut när det tar slut och att tiden lika gärna kunde gå åt i mötet med den här kunden som med nästa kund med låg shopping-IQ. Så tanten fick lyfta och leta streck själv. Jag fattar att alla inte kan ta med bärhjälp och att en del bara måste köpa ljus och hyacinter samtidigt som de köper ny säng. Jag vill bara säga tack!; tiden i kön gick allt lite fortare pga er.

 
 
Ingen bild

Humlan

5 december 2014 10:21

Ja, kötiden blir ju lite roligare när man tittar på andras misstag/tilltag.
Och ibland inser man att man själv är den som roar andra, men man får väl bjuda på det!

ohejdat

5 december 2014 10:33

Ja, jag bjuder själv ofta på show (på Willys o Coop :)). Nuförtiden har man ju så mycket extra ärenden i kassan i matbutiken: lämna pantkvitton, utnyttja rabatter på mobilen, ladda kontantkort, förr var det bara frimärken och det där man glömde om o om igen; saffran.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards