Direktlänk till inlägg 6 december 2014

Jag ska slita dig i stycken!

Av ohejdat - 6 december 2014 17:43

http://www.glanna.se/Hundsidan/hundar_dra_i_koppel.html
Jag har lånat bilden från sidan här ovan, den innehåller väldigt bra tips om koppelträning. Jag jobbar efter dem med Dante; tjatar inte utan stannar bara, låter honom inte nå det han drar till förrän han gått tillbaka till mig och går lugnt, det ska aldrig löna sig att dra, ger honom stimulans och överraskningar längs vägen och väljer oväntade vägar så han alltid är uppmärksam på matte.
Men, det finns situationer där min existens har upphört i skallen på jycken. Idag kom schäfertiken Kira förbi och Dante och hon lekte en stund tills det dök upp en husse med en stor kopplad hanhund som är rätt ilsken. Jag hann koppla Dante innan han fick syn på honom. Hunden är vän med Kira så hon skuttade ju genast fram till honom och viftade. Dante blev topp tunnor galen, hans tjej!, han ville flyga på honom, slakta honom, bita honom i småbitar eller vad han nu ville, men det var med nöd och näppe jag orkade hålla emot.
Känns ju sådär och väldigt långt från det beteende vi tränat in när det kommer stöddiga hannar; då sätter sig Dante ner intill mig till dess de passerat. Det fanns inte på kartan för Dante idag, han ville slåss om Kira gissar jag. Det var inte på nivån där jycken är ursinnig och tokskäller och bits för att komma loss, men han drog och slet allt vad han orkade. Jag gapar inte i såna lägen, jag säger nej tydligt och skarpt, men sen är jag tyst och håller bara emot tills Dante ger sig och vi kan vända bort och börja gå. Jag har lärt mig att en hund inte gillar att vara den som får lämna en möjlig fight först, att det känns som en förlust, så vi brukar när det går stå kvar tills antagonisten är utom synhåll.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards