Direktlänk till inlägg 24 november 2015

Crash test dummies är vi allihopa när hon är ute och kör...

Av ohejdat - 24 november 2015 17:18

Det är visst ingen bra dag idag. Åttiotaggarmamman exploderade och grät och skrek när jag påpekade de senaste nytillkomna skadorna på bilen hon hyr. Två djupa repor på vardera framdörr. Skrapmärken med lackrester i; både fram och bak samt en redig buckla på höger bak.
Hon har ingen aning om att hon kört i/på nåt, vilket jag tycker gör det hela värre. Om hon åtminstone märkte när hon också skadar andras bilar på parkeringen.

Det kommer att bli dyrt för henne den dagen hon ska lämna tillbaka den, det är nitton månader kvar, tro mig; jag räknar dem. Med den här skadetakten kommet det bara vara skrot kvar och en saftig räkning utöver de fem papp som hon erlagt i deponi som inte lär förslå långt.

Men det blev stor dramaqueen-scen med tårar, gester, gap och skrik. "Jag är värdelös", "jag duger inte till nåt", "jag kan väl inte ta taxi till ICA", "kunde du inte tagit upp detta efter jul", "nu måste jag vara ledsen för det här också"...

Farsgubben blir förstås skitstressad och vill bara sticka strutshuvet i sanden trots att han (i skymundan) bad mig försöka lämna tillbaka bilen förra gången jag var hos dem.

Jag orkar fan snart inte se dem. Och deras läckande element. Och trasiga tvättmaskin. Och glappande brevlåda och lösa ytterdörrshandtag och alla deras tomglas. Och deras adventsljusstakar med trasiga lampor och smutstvätten i badkaret och maten som kryper i kylen och frosten som växer i frysen. Och deras vingliga stolar och dragiga fönster och försvunna räkningar och hennes fimpar som vanligt i kompostpåsen.
Jag orkar faktiskt inte längre.

 
 
Ingen bild

Humlan

25 november 2015 09:52

Jag förstår att du inte orkar och jag ser vilken rävsax du sitter i. Jag har inte ens något råd att ge dig, jag blir bara ledsen över att du sitter i saxen och inte kommer loss.

ohejdat

25 november 2015 12:45

Ja, ur det här perspektivet så var det ett stort misstag att flytta till "hemstaden", 32 mil kändes som ett bra säkerhetsavstånd. Men jag kan ju inte bara överge dem nu.

 
Victoria

Victoria

25 november 2015 17:27

Okay. Nu har jag varit skitarg på päronen sen jag läste inlägget. De förtjänar dig inte och jag känner igen delar av det på svärfar, de blir bekväma när de får "betjänter".

Har ni haft vårdplaneringsmöte? För det är ju övertydligt att de inte klarar sig utan hjälp, annars hade ju inte du gått där och slavat. Vi gjorde så, för husfridens skull och så snodde vi bilen efter sista krocken (som givetviiiis inte var svärfars fel trots att han dånade in i en rondell och blev av med körkortet i tre månader). Nu har han hemtjänst som hjälper till med det mesta och så hjälper vi till med bonusgrejor. Husfriden är återställd. Även om jag vet att han smyger åt sig lite slavarbete ibland.

När det gäller bilen. Ta henne till optiker för att kolla synen, vettiga optiker måste anmäla till Transportstyrelsen om synen inte är vad den borde vara. Prata med optiker innan och säg som det är. Samma gäller ju för läkare, de måste också anmäla livsfarliga bilförare och man kan ge dem en liten hint innan man går dit med den som inte är körduglig längre.

Sista tipset. Flytta. För guds skull. Innan du kväver dem med en kudde i sömnen.

Fast först kanske jag röstar på just vårdplanering. Det är inte okay. Och de har garanterat rätt till precis allt som finns, färdtjänst, mat, städ, ut med sopor och allt allt annat som finns på deras listor.

Morr. Och styrkekram. Som är ett ord jag hatar, men det passar i sammanhanget. Ursäkta ranten, men jag blev lite orimligt arg på avstånd ;)

http://www.fitterbittan.se

ohejdat

25 november 2015 18:57

Jo, jag vet. Det som blivit så fel är ju att jag inte börjat jobba igen sedan jag flyttade hit, eller jag har ju börjat på två jobb och ganska snabbt slutat, så jag är ju liksom tillgänglig. Jag tror jag måste få loss tummen på jobbfronten och man kan ju inte påstå nåt annat än att situationen är motiverande.

Optikertipset funkar tyvärr inte för det är inget fel på tantens syn. Och farsgubben är läkare som aldrig skulle våga låta nån sno kortet från frugan. Men jag tar nog bilen ändå nästa gång det smäller.

Och hemtjänst är ett rött skynke...
Idag hade diskmaskinen gått sönder förresten, det är sånt som hon gråter i telefonen över. Jag föreslog hon skulle rensa silen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards