Direktlänk till inlägg 2 november 2015

Häxan Surtants eget knäcke?

Av ohejdat - 2 november 2015 09:57

Nu sitter jag och väntar in tioslaget för att försöka knipa två champagneflaskor då på Systembolaget av sammanlagt 48 som bara släpps på webben. Det här har jag aldrig gjort förut, nog har jag köat många gånger med Mackmyragubbarna i verkligheten utanför en butik, men aldrig suttit inloggad med fingret på beställningsknappen. Nä, inte än då. Men alldeles strax. Funderar på hur det funkar, de som har den snabbaste uppkopplingen måste ju vinna helt enkelt. Och jag ska helst vara snabbare än minst 24 lika intresserade (som nöjer sig med två) eller kanske nån hinner boka hela rubbet?

Under tiden knaprar jag lite knäcke, vi har kört med speltbröd från Pyramidbageriet i stora bruna buckliga paket, det är tunna knäckebrödskakor bakade på dinkelmjöl. Det ska rostas lite hastigt i ugnen för att bli extra gott enligt Mannerström. Dyrt har det varit, men riktigt gott och jag har gillat storyn om den egyptiske bagaren som flyttade hit till Sverige och började baka traditionellt hårdbröd.
Men jag tror Willys har haft nån slags rationaliseringskampanj och rensat bort en massa varor på hyllorna som säljs i för små mängder: förutom knäcket har även pumpernickel försvunnit från brödhyllan och i charken har det gammaldags torrsaltade baconet försvunnit (som inte förorsakade en stor pöl i stekpannan).

Så det blev det här istället, lät ju bra med 100% råg och surdeg. Ok, men inte mer. Får bunkra speltbröd när jag hittar det.

 
 
Ingen bild

Humlan

2 november 2015 10:26

Jag har inte testat surtants-knäcket, men deras brungräddade brukar jag köpa (är periodare på knäcke). Pyramidknäcket är gott men dyrt, har köpt det någon gång men kommer sedan inte ihåg vilken sort det var som var godast ... ;-)
Hoppas det gick bra i champagnegaloppen!

ohejdat

2 november 2015 10:59

Ja, knäckeperiodare känner jag igen mig i. Jag som dessutom borde avhålla mig från bröd överhuvudtaget. Brungräddat ju rätt förstås, då slipper man rosta, har fått ta ut förkolnade utbrända knäckebrödsskelett ur ugnen en gång för mycket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards