Alla inlägg under december 2015

Av ohejdat - 17 december 2015 17:04


Men?!
Följde receptet till punkt och pricka, men nån marmelad är det minsann inte på gång, mera typ saftsås. Har tillsatt dubbla mängden pektin utan att nå fram till gelépunkten. Vad gör jag för fel? Går det inte att göra marmeladgodis av saften från grannens klarbär? Får låta det koka på. Man kanske inte ska lita på ett recept från en kvällstidning som inte är så noga med sanningshalten i annat de publicerar.

Och vad har plattsättaren för sig i badrummet?, det går i snigeltakt om jag jämför med upptempo-killen som putsade det andra badrummet. Att gå över på löpande räkning kanske var ett misstag.

Är det nån rutinerad marmeladkokare som kan ana nåt fel? Skit bakom spakarna/kastrullerna?

Av ohejdat - 17 december 2015 15:56


Lite tröttsamt när man skriver blogginlägg och de liksom bara försvinner nånstans i etern.
Nu har det hänt flera dagar i rad. Får köra min universalmedicin; uppdatering, brukar hjälpa mot det mesta.

Vi har varit hos åttiotaggarna idag igen. Dante har som ni ser gjort sig ordentligt hemmastadd. Inte ens deras egna hund fick ligga i sofforna på sin tid. Men Dante han får göra precis som han vill.
Åbäket till höger i bilden har jag fixat till idag, sågat av, stoppat i fot och trasslat in i två ljusslingor. Ett allvarligt brott mot snälla dotterns, aka "syster Julhitler"s regler; granen får inte tas in förrän dagen före julafton. Hon kommer inte förrän på måndag kväll, så jag sa till Ma att hon kan ju ljuga lite och säga att jag tog in den på måndagseftermiddagen, så blir inte regelbrottet så utdraget i tid åtminstone.

Sen har jag bäddat, dammsugit, tvättat, sorterat kläder, fiffat gästrummet till snälla dottern och hennes charmtroll till särbo, lagat en adventsljusstake, dammsugit, planterat en en, betalat räkningar, fyllt på Icakortet, letat skarvsladd, handlat julmat och hämtat bröd i bageriet.
Brödtanten var lite sur eller snarare mera putt om ni förstår skillnaden; tydligen brukar åttiotaggarna allt oftare ringa och beställa bröd som de sedan glömmer/inte orkar hämta. Så nu fanns inget undanplockat till dem, utan jag fick ringa och kolla vad de skulle ha. Varvid Ma i sin tur surnade till. Hon tycker bageriet kunde ringa och påminna dem. Skullentetrodetva?

Av ohejdat - 16 december 2015 12:21

Förutom att plattsättaren äntligen är här och har börjat putsa väggarna, så kom Frasse och hans matte på besök.

Först ville Dante stila lite extra med sitt köttfärstråg, sen gällde det att bevaka det så inte Frasse fick ens nosa på det.
Sedan gick Frasses matte och köpte snus och det var ju lite jobbigt för honom, men Dante var solidarisk så de höll utkik ihop efter henne.
Till slut var det rätt ok att chilla ihop på golvet i köket.

Av ohejdat - 15 december 2015 16:29

Snodde ihop angosturasill och glasmästarsill (fast på filé och utan ryggben som det egentligen ska va) imorse. Sen åkte Halvan iväg med en Janssons frestelse modell XXL till jobbet; hans avdelning har ett eget knytjulbord ikväll.

Till detta evenemang har han dessutom totat ihop ett/en(?) musicquiz. Eller totat och totat; han har suttit hela helgen med det och långt in på natten igår. Mitt liv var i fara en stund på måndagskvällen när det uppdagades att jag dammat hyllan som hårddiskarna står på och det uppstått glapp. Hoppas inte Anders Eldemar behöver en efterträdare snart.

Efter sillslafset imorse så inventerade Dante och jag skogens samtliga rådjursspår. Kändes det som iallafall. Vi måste nog faktiskt börja spårträna, det verkar va det mest spännande som finns inne i luddskallen numera.

Med skogen avklarad for jag till Bolaget och fyllde min lilla bil med åttiotaggarpavor. Där blir det ingen vit jul inte. Och sen till åttiotaggarresidenset för inlastning, avfrostning, hörapparatsrengörning, soptömning, tvätt, fröautomatpåfyllning, betala räkningar, låsa upp knapplåset på telefonen (sånt som inte gamla fumliga fingrar ska ha på sina apparater alls!), rensa telefonsvararen från meddelanden (5 av 6 var från snälla dottern förstås; har gett upp efter att ha visat dem om och om igen hur man gör för att ta bort dem, man kunde ju också fundera på om snälla dottern kunde ringa igen, istället för att lämna alla dessa meddelanden. Så blinkar apparaten, så får de snällt och tålmodigt lyssna sig igenom alla gamla meddelanden tills det nya kommer.)

Nu har vi hängt hemma och pustat ut en stund, jag ska in i duschen strax för jag och fru Martini ska på filmfest med förhandsvisning av filmen "Carol" med Cate Blanchett och det ska bjudas på godsaker och goodiebags (är det popcorn i dem tro?)

Av ohejdat - 15 december 2015 15:46

Dantes andra jul blir även den utan julgran, om inte husse får ett ryck förstås.

Av ohejdat - 14 december 2015 12:21


Jag är inte ensam om att ha tankar kring det hysteriska julklappandet.
En annan bloggare skriver om hur givarglädjen försvinner när mottagaren lämnar gåvoinstruktioner:
http://enlisailivet.se/2015/12/10/julklappshysteri/
Där finns mycket trevligt att läsa, dessutom är det ofta hund på bild :-)

Kan vi inte komma överens här och nu om att julklappar är till för barn? Det är säkert svårt att enas om en övre åldersgräns, men för min del så tycker jag det vore lagom att upphöra med klappandet när "barnet" ifråga är stort nog att själv köpa sin egen starkvinsglögg.
Har vi en "deal" här?

På bilden sägs det vara en julgran, en engelsk julgran som "blivit viral" på Instagram. Men vi kan väl ta det där med mängden klappar nästa år?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards