Direktlänk till inlägg 4 oktober 2016

Ja ni vet ju vad som står i pannan på mig.

Av ohejdat - 4 oktober 2016 22:16


Det tar lätt hus i helvette hos åttiotaggarna. Idag hettade det till när jag bad Ma hålla bättre reda på Pas mediciner och hon (förstås) svarade att hon minsann inte orkade hålla reda på allt själv. Han har glömt bort att ta en viss medicin en period. Jag blev arg och svarade hennes gnäll med en drastisk förutsägelse: att om hon inte klarade att se till att hans medicinering funkade så borde han flytta till ett hem och så kunde hon sitta kvar ensam i villan och gnälla. Den tog.
Ma tyckte jag var förskräckligt elak. Medan jag tyckte hon var förskräckligt dum som inte förstod att prioritera det viktigaste om hon nu hade så mycket att sköta.
Nu tror jag ni tycker att jag ska lägga av att bråka och tjafsa med henne, att det är meningslöst. Men just när det gäller farsgubben och hans mat och mediciner så ger jag mig inte.
Från nästa vecka tar jag över kollen över medicinerna. Med en medicinlista och en dosett, men jag kan ju inte vara där varje dag och kolla att han verkligen tar dem.

Så jag handlar deras mjölk och deras vin, städar deras hus och bäddar rent i deras sängar, sköter bilen, och räkningarna, planterar pelargonerna, lagar solglasögonen och byter glödlampor, hämtar medicin och skjutsar till doktorn, tvättar deras morgonrockar, hämtar deras paket och postar deras post, slänger sopor och kör till återvinningen. Så sådär himla mycket kan väl inte finnas kvar för henne att sköta?

Men när Ma hade lugnat sig lite kom hon med en bra idé; kunde jag inte börja laga lite extra av den mat jag ändå lagar till mig och Halvan och komma med den till dem lagom till helgerna?
?
?
?

 
 
Ingen bild

Humlan

5 oktober 2016 09:23

Det är klart att du INTE ska ge dig! Det gäller ju mat och medicin, inte om han har bytt strumpor varje dag!
Jag tycker dessutom att det nog är dags att de får hjälp av kommunen (hemtjänsten) istället för att du ska vara piga, för något lustspel verkar detta inte vara för dig.
Men jag kommer ihåg hur det gick förra gången.

ohejdat

5 oktober 2016 09:58

Jo, jag tog upp det igår igen; att hemtjänsten kunde komma o titta till dem och se till att de tagit sin medicin, men Ma kör sin vanliga taktik; fråga Pa som aldrig vågar göra annat än att hålla med henne.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards