Nu vet jag nyårsmenyn i de svenska hemmen.
För jag har fått matcha viner till toast Skagen, oxfilé med potatisgratäng och pannacotta om och om igen. Nån sällsynt gång har en uppstickare som Créme Ninon dykt upp. Och ostron faktiskt.
Vi själva får fira hemma i vår tvåsamma ensamhet med hunden som behöver raketsällskap och distraktion. Och jag jobbar dessutom ändå ända in i kaklet på det gamla året så att säga. Så här blir det nog champagne genomgående, med löjrom och anklever. Är det nån som har nån traditionell nyårsrätt kanske? Förr hade vi alltid hummer Thermidor, men jag gissar att Halvan kommer bjuda sina barn med respektive på det när de kommer hit på nyårsdagen. Den som vill ha ett säkert kort som gör succé på nyårskalaset googlar efter Allt om mats klassiska recept och ger sig i kast med denna något krävande rätt. Men då måste man starta idag med inköp av fryst hummer (som duger utmärkt att gratinera) så den får tina långsamt.
Nu är det dags att ge sig iväg för att fylla på mousserandehyllan. Det finns sju lastpallar med kartonger som väntar.
Humlan
30 december 2016 16:01
Jag var i Hötorgshallen i dag och det var trångt runt både fisk- och kötthandlarna, det verkar som folk tänker äta gott i helgen även här. Tur att jag bara var ute efter te, min tehandlare var en lugn oas i trängseln.
Jag ska vara ensam i morgon, så jag har inte planerat någon speciell mat. Har både lax och kyckling hemma, får se vad jag känner för. Ingen idé att ha bubbel heller när man är ensam, men jag kanske dricker vin. Det enda som kan likna planering är att jag har kollat systemkameran för att se till att batteriet är laddat ifall vädret tillåter lite fyrverkeri-fotograferande.
ohejdat
31 december 2016 07:14
Haha, jag kan ana trängseln i hallen! Fast det där med bubbel håller jag inte med om: vi har flera sorters Cremantp å liten flaska som är bra. Tycker alla ska få poppa en kork på nyår: bättre än raketer :-)
Humlan
31 december 2016 09:13
Jag tycker att man ska ha sällskap till bubbel, men det kanske inte behövs. Jag ska komma ihåg Cremant och testa det om det blir bubbelbehov, men det här nyåret så skruvar jag kork och tittar på andras ev raketer. :-)
ohejdat
1 januari 2017 12:30
Att smälla en kork ensam är bättre än att inte smälla nån kork alls (om man gillar bubbel), jag brukar tycka skålen med mig själv är viktigare än alla andra godnyttårsönskningar man får. Ett tillfälle att summera året och fundera på om det går att göra nästa bättre medan bubblorna sprudlande sticker i nosen.
Gott nytt år på dig Humlan!
Soffi
1 januari 2017 12:25
GOTT NYTT ÅR! Hoppas på mycket ohejdat bloggande 2017!!
Här har det inmundigats såväl traditionsenlig fondue som poppats korkar!
Håller med om att det finns mycket gott på 1/2-flaska oxå o festar man på egen hand o inte orkar dricka upp en sådan kan man ju alltid unna sig 'champagnefrukost' morgonen efter :-).
ohejdat
1 januari 2017 12:32
Fondue låter som en utmärkt tradition. Skulle jag definitivt kunna tänka mig att anamma.
Gott nytt år Soffi!