Alla inlägg under november 2014
Mont d'Or. En kalasost från Schweiz och Frankrike. Svept i granbark, premiär i september och tillverkas fram till april. Ställ träasken med osten på aluminiumfolie i ugnen 25-30 min. I 225 grader. Skär bort locket och servera som fondue med brödbitar. Ska egentligen serveras med ett lärt oxiderat vitvin från Jura;Arbois, men vi fick nöja oss med varsitt glas champagne så här till söndagslunchen ;-)
Så igår blev det drink, teater (nycirkus), restaurangmiddag och till sist fotboll och ostbricka hemma hos hundpassande paret herr o fru Martini. En riktigt bra födelsedag skulle jag säga. Men Halvan blev förbannad på restaurangen som saknade priser på sitt ölsortiment, den lilla flaska som servitören gissade kostade 67 kostade 85 på notan. Teatern var toppen; en dryg timma akrobatik och trolleri i elegant nycirkusanda. Så gå och se "Tänk om". Idag ligger ett "få det gjort bara"-projekt på att-göra-listan; hängrännan på verandan ska upp. Men vi börjar med en tipspromenad med Dante.
Man går till frisören. Man är en femtiotaggare med vanlig tunn kommunalfärgad nordisk hårkvalité. Man brukar slinga för att förvilla de grå stråna att gå vilse. Man kör med lugg. Man har virvlar som går in på höger sida pannan och ut på vänstersidan. En å en halv timma senare går man hem med melerad bonnkattfärg, plattad lugg som ett pannlock och tjiggiga utåtböjda toppar. Man ser ut som en femtiotaggare som vill se ut som en fyrtiotaggare som ändå ser ut som en femtiotaggare som vill se ut som en fyrtiotaggare. Ja, ni fattar.
Det är Halvans födelsedag, han verkar börja firandet med sömn utan bettskena.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
|