Hittade mer om de olika sorterna av chipotle:
The "Morita" style jalapeno is harvested when it is still green, while the "Meco" variety is harvested when the jalapeno has fully ripened to a rich red color. The "Meco" tends to be larger than the "Morita" and is also smoked about twice as long. This makes them less leathery and pliable than the "Morita." But, this does give the Meco a smokier, more intensely rich flavor than the "Morita". Chipotle Morita chiles are produced in Northern Mexico, while the Chipotle Mecos are typically grown in Central and Southern Mexico.

Humlan
27 oktober 2015 08:14
Min mage klarar inte chili och paprika. Inte ens lite paprikapulver eller grillsås ... inte lätt i dag när alla ska krydda allt med dessa frukter! (Och det är så mycket god mat som jag inte kan äta!) Dessutom är det väldigt svårt att få folk att förstå att det inte spelar någon roll om det är starkt eller inte. Jag hoppas att magen blir bättre någon gång, men läkarna har sagt att jag nog får leva med det. Nåja, jag kan ju dricka kaffe! ;-)
ohejdat
27 oktober 2015 08:58
Sånt där är jobbigt att fixa när man måste förlita sig på andras matlagning. Jag har en vän som äter enligt FOODMAPS, tror hon precis som du inte fixar paprika men dricker kaffe. Har du stött på begreppet? Om inte så googla på det och leta upp listorna på mat man ska undvika, bör undvika o sånt man kan äta, kanske känner du igen dig? Jag vet att hon mår väldigt mycket bättre av konsekvent mathållning (vilket förstås bygger på att man vet vad som serveras, vilket ibland kan vara svårt att få klara besked om).
Humlan
27 oktober 2015 12:38
Jag ska kolla när jag kommer hem med och har riktig uppkoppling. Just nu sitter jag i radhuset och väntar på folk ...
ohejdat
27 oktober 2015 19:12
Jag testade att bildgoogla på FOODMAPS och fick upp en massa bilder på affischer som listar olika sorters livsmedel, kan ju va nåt att börja ögna igenom och se om du känner igen din mages reaktioner.