Alla inlägg den 16 mars 2017

Av ohejdat - 16 mars 2017 12:31


Igårkväll var vi förstås aptrötta och jetlaggade till tusen. Men samtidigt hungriga. Halvan låg utslagen på sängen och trynade en timma medan jag tjatade på om mat och om att gå och äta mexikanskt. Klockan var sex på kvällen här men motsvarande klockan två på natten hemmavid.
Till slut fick jag med honom till Tacos El Gavilan. Tyvärr var jag så hungrig så jag gjorde tabberas på både encilladas och mulitas utan att fota. Det var riktigt gott och man kan välja på olika köttfyllningar och goda tillbehör som grillad paprika, jalapeños, salsa verde. Det är ingen kedja, men det finns fem restauranger runt Los Angeles, det är charmfaktor noll med starka lysrör och plasttallrikar till latinomusik. Men som sagt; jättegod nylagad mat. Det är smart att ta rygg på nån rutinerad spansktalande gäst och kolla vad man ska lasta på på sin tallrik.
Jag beställde champurrado att dricka till. Gör inte det. Det är en mexikansk kryddig varm choklad som bäst passar till churros, inte till kryddstark mat som blev ännu hetare till den söta och varma drycken.


På vägen hem drällde vi in i en matbutik. Närheten till Sydamerika blev påtaglig; en stor avdelning med chilifrukter, olika färger och både färska, torkade och rökta.
Och kolla här på frukt- och gröntavdelningen:


Hur man använder kaktusbladen har jag inte fattat, mer än att man är dum om man tar i dem med händerna.
Jicama är jamsbönrot och används färsk finstrimlad i salsa, ger inte mycket smak, men en crunschig konsistens.
Själv köpte jag en burk färdigblandad strawberry daiquiri för jag var törstig efter min lite misslyckade champurradostund. Den visade sig vara söt, röd och syntetisk. Vad trodde du sa Halvan. Nu är det väldigt tidig morgon och jag är återigen varghungrig. Funderar på om jag ska ta och poppa ett paket popcorn i hotellrummets micro eller blir Halvan skogstokig då? Köpte en sort som glaseras samtidigt som de poppas.

Av ohejdat - 16 mars 2017 02:00


Hittade skylten när vi körde genom Inglewood. Är det nåt förtäckt snuskigt kanske? Eller är det min fantasi bara?
Nu pustar vi ut på motellrummet och ja; bilen står parkerad precis utanför dörren, precis som i filmerna.

Av ohejdat - 16 mars 2017 01:55


Jag drömde ju om att vi skulle åka runt i en cabbe, allrahelst en Mustang. Gick inte att boka märket från Sverige, bara reservera storleksklass och convertible eller ej. Kön var lång på Avis (man får åka shuttle bus från LAX), men förstås inte som köerna genom pass och tull för att överhuvudtaget komma in i det förlovade landet. Tänk på att ta till gott om tid, man ska tydligen ha minst tre timmar för transfer.
Jag hittade en skånska medan Halvan köade efter bilen, hon var på väg att trassla in sitt hår i flugpapper så jag la mig i lite förstås (man minns ju Allan Edwalls koleriska kamp med Emils flugpapper i Lönneberga). Skånskan var i Los Angeles för att hälsa på barnen. Jag frågade vad de önskat att hon tog med från Sverige; sirap!!!? Jo, till pannkakorna, det var inte lika gott med lönnsirap. Ska till skåningar för att sakna sina sockerbetor och deras förädlade produkter.
Sen fick vi vår Mustang och jag blev himla glad, hästen är så fin, mycket finare fåle än Ferraris. Men hur vi än letade så hittade vi ingen knapp för att fälla ner taket. Inte konstigt visade det sig, det var ingen cabriolet. Så det blev byte. Nu fräser vi runt i en mullrande Camaro. Kylintag på huven och dubbla avgasrör. När taket är nerfällt är bagaget bomfullt.

Av ohejdat - 16 mars 2017 01:33


Första glaset champagne ombord.
Vi glassade ju i SAS Business. Då måste man dricka champagne faktiskt. Det var ganska tomt ombord, men vi hade tre kralliga norrmän som sällskap. Den som satt närmast mig drog i sig två glas rödvin och en konjak: plötsligt var han mer än knölfull; han försökte sikta på bitarna i fruktsalladen med skeden men missade hela tiden, när han till slut fick fatt i en ananasbit så missade han munnen, till sist rev han ner hela efterrätten i knäet och blev så att säga självbefruktad samtidigt som han tuppade av. Därefter gick det många lugna sköna timmar innan man anade nåt liv i den gutten igen.
Vi andra mera rutinerade njöt av lyxig löjrom, god ost, gott portvin och calvados till kaffet. Och en massa film, nu har jag sett både "La la land" och "Manchester by the sea". Halvan flörtade in sig hos flyghäxan på sin sida och fick åtta olika chokladsorter så vi hade en chokladprovning också.
På så vis går faktiskt elva timmar ganska snabbt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards