Direktlänk till inlägg 16 mars 2017

När kolhydratkorken är ur.

Av ohejdat - Torsdag 16 mars 12:31


Igårkväll var vi förstås aptrötta och jetlaggade till tusen. Men samtidigt hungriga. Halvan låg utslagen på sängen och trynade en timma medan jag tjatade på om mat och om att gå och äta mexikanskt. Klockan var sex på kvällen här men motsvarande klockan två på natten hemmavid.
Till slut fick jag med honom till Tacos El Gavilan. Tyvärr var jag så hungrig så jag gjorde tabberas på både encilladas och mulitas utan att fota. Det var riktigt gott och man kan välja på olika köttfyllningar och goda tillbehör som grillad paprika, jalapeños, salsa verde. Det är ingen kedja, men det finns fem restauranger runt Los Angeles, det är charmfaktor noll med starka lysrör och plasttallrikar till latinomusik. Men som sagt; jättegod nylagad mat. Det är smart att ta rygg på nån rutinerad spansktalande gäst och kolla vad man ska lasta på på sin tallrik.
Jag beställde champurrado att dricka till. Gör inte det. Det är en mexikansk kryddig varm choklad som bäst passar till churros, inte till kryddstark mat som blev ännu hetare till den söta och varma drycken.


På vägen hem drällde vi in i en matbutik. Närheten till Sydamerika blev påtaglig; en stor avdelning med chilifrukter, olika färger och både färska, torkade och rökta.
Och kolla här på frukt- och gröntavdelningen:


Hur man använder kaktusbladen har jag inte fattat, mer än att man är dum om man tar i dem med händerna.
Jicama är jamsbönrot och används färsk finstrimlad i salsa, ger inte mycket smak, men en crunschig konsistens.
Själv köpte jag en burk färdigblandad strawberry daiquiri för jag var törstig efter min lite misslyckade champurradostund. Den visade sig vara söt, röd och syntetisk. Vad trodde du sa Halvan. Nu är det väldigt tidig morgon och jag är återigen varghungrig. Funderar på om jag ska ta och poppa ett paket popcorn i hotellrummets micro eller blir Halvan skogstokig då? Köpte en sort som glaseras samtidigt som de poppas.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

Torsdag 16 mars 18:28

Haha,kan du inte gå in och fråga vad dom erbjuder för tjänster på adult daycare....annars är det dagvård för äldre(mat,omvårdnad)Färska kaktusblad grillas-jättefräscht som tillbehör till kött.Hur ser "rutten"ut?Vi åkte LA/San francisco förra året,och såklart HW1(och en extra trudelutt till LV.)Om du villha tips på trevliga vinbesök i Napa/Sonoma hör av dig.Och vill du ha lite "kitsch"på vägen missa inte Solvang och Hearst Castle.Kör försiktigt!🍷

ohejdat

Fredag 17 mars 02:48

Aha; grillat med kaktus, det måste provas!
Solvang var roligt att du nämnde för det läste jag på om idag. Vi kör nog ungefär samma rutt som ni och jag blir förstås glad av vingårdstips Karin!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - Torsdag 4 maj 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - Torsdag 4 maj 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - Torsdag 4 maj 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - Onsdag 3 maj 17:28


Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ohejdat med Blogkeen
Följ ohejdat med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se