Direktlänk till inlägg 25 mars 2017
Efter museibesök och stubbaxande var vi rejält hungriga. Halvan hade bespetsat sig på ett besök på stadens allra äldsta restaurang, Tadich Grill med linnedukar, boaserade väggar och gråhåriga kypare i dubbelknäppt vita jackor.
Vi började med deras "seafood platter".
Ett lite rustikt fat fyllt med allt möjligt från havet; ostron, krabba, räkor, bläckfisk,rökt lax och rökt forell, sardeller och faktiskt några bitar helt vanlig svensk löksill.
Till det deras ljuvliga surdegsbröd (som jag snodde med mig en rejäl bit av) och:
Nu har jag alltså provat vad jag tror är de tre stora mousserande från Kalifornien. Tycker Estate Roederer slår Domaine Carneros och Gloria Ferrer. Eller så är det gårdagens ostronsällskap som påverkar bedömningen.
Efter fatet varsin varm: Halvans plattfisk kom in helt perfekt stekt, inte det minsta överkokt som så tunna fiskar lätt blir.
Proppmätta vacklade vi över till matmarknaden i "The Ferry Building", visste ju att Cowgirl Creamery har en butiksfilial där och kom ut med en "Mount Tam" som ska smaka som en av mina franska favoriter; Chaource, typ Brillat Savarin men med något mera smak och mindre syra.
Så ikväll ska det bli ostpicknick på hotellrummet på nya skärbrädan,
...om bara Halvan vill vakna till lite igen.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|