Direktlänk till inlägg 10 mars 2017
Jag har ju varit utan socker, mjöl, ris och potatis ett par månader, mest ätit grönsaker som tomater, kål och broccoli med kött, ägg och fisk till, en å annan ostbit har slunkit ner också. Har haft kokosolja i kaffet och slurkat i mig en matsked potatismjöl morgon och kväll (resistenta stärkelsen). Och hur har jag mått? Jo, prima. Och ett nytt hål i skärpet på jobbyxorna har det blivit.
Förra lördagen var det som sagt fest och jag åt vad som bjöds: spagetti med köttfärssås, bruschetta och tårta. Svullade inte, men bromsade inte heller. Före det ganska sena kalaset hade vi smygstartat avsteget med en väldigt god lunch på Hello Monkey; började med en ljuvligt god drink "Vrålapa" med papadums till och slutade med dim-sum...
Sen var det som om korken var ur, Halvan försvann ju till Långbortistan på måndagen och jag fortsatte min kostmässiga dikeskörning i min ensamhet till idag. Har visserligen inte ätit varken temlor eller glass, men bröd. De sista skivorna tryckte jag i mig igårkväll i form av bookmakertoast. Inatt hade jag grym kramp i bägge benen, sån där som gör att man inte kan ligga kvar, men inte heller resa sig. Och sen värker det i tumbaslederna. Och jag har haft tendens till köldutlöst ansträngningsastma (eller heter det ansträngningsutlöst köldastma?). Tre trista grejer som jag inte hade förra veckan. Börjar mer o mer tro på det där med inflammationsdrivande kost; man ska nog bara äta socker och gluten på kalas. Sällankalas.
Så ikväll blir det upp i sadeln igen: brässerad spetskål till hjortentrecôte m vitlökssmör, löjrom på äggplätt före och kruttorr champagne till. Välkommen hem Halvan!
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|