Direktlänk till inlägg 20 december 2015
Det snälla bagarparet som brukar passa Dante var här och fikade idag. Dante hade hittat smarta julklappar till dem: strumpor som är sju gånger varmare än vanliga sockor, måste passa bra när man säljer bröd på julmarknad och står huttrar ända ner i tårna.
De tackade inte nej till att vara försökskaniner och testa sig igenom årets sillar:
Glasmästarsillen (helt vanlig klar sill , fast på filé med lök, morot, pepparrot, senapsfrön och krydd- o vitpeppar).
Angosturasill (klar sill med pomerans, kardemumma och en skvätt angostura).
Pappasill (mixad lag av rödlök, morot, chili, kanel, dill, majonnäs och créme fraiche),
Skärgårdssill (krämig inläggning med stenbitsrom, citron och dill).
Dragonsill (också krämig och en gnutta vitlök och fransk senap).
Currysill (a la Ernst med curry stekt tillsammans med äpple och purjo).
Gubbröra (a la Mannerström på matjes).
Och till sist inlagd stekt strömming.
Vi körde rostat knäcke, cheddarost och helt vanlig pilsner till.
Gubbröran kom etta och pappasillen sist. Halvan tycker tom pappasillen smakar filmjölk och då vet jag hur illa det är, för fil är vi båda rörande överens om att det inte är gomgodis.
Sen upptäckte jag att spadet från strömmingen läckt från översta hyllan i kylen...
Ett sånt kladdjobb!
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|