Direktlänk till inlägg 6 juni 2016
Sjätte juni. Det är nationaldag, men också jubileumsdag för oss, för mig och Halvan. Vi firar nitton år tillsammans idag.
Så Halvan hade bokat bord på Tommy Myllymäkis Julita värdshus.
Vi har alltså alldeles nyligen intagit en trerätterslunch med champagne till utsikten över sjön Öljaren.
Det var gott, men över hela måltiden vilade ett drag av Fawlty Towers.
Champagnen var inte kall. Men det var den förväntat varma nässelsoppan. På rabarberefterrätten hade någon spillt äggula på Halvans tallrik. Han fick dessutom äta sin gösvarmrätt utan potatis, den glömdes helt enkelt bort. Vi fick be om en ishink till vår Pol Roger och fick till slut en med is, men utan vatten; svårt att trycka ner flaskan då. Tre tallriksserveringar utan att besticken fanns på plats, typ ingen sked till soppan, ingen sked till efterrätten och varken kniv eller gaffel till varmrätten. Servitrisen undvek ögonkontakt och alla bord fick själva hämta peppar och salt. Vinet presenterades inte utan kom öppnat till bordet.
Nu tror ni det var full rulle, att de ovana servitriserna hade fullt upp hela tiden, men nej; max var en tredjedel av borden besatta. Men vår servitris hade svårt med logistiken; hon tar fram vår flaska, men springer runt med den medan hon tar emot nya gäster och sedan är ute i köket och hämtar vitvinsglas.
Men, men en måltid kan bli minnesvärd av flera skäl och den här kommer vi att skratta gott åt länge.
Jag tycker dock att Tommy Myllymäkis mat förtjänar bättre hantering. Trodde idéen med en så begränsad meny, typ två alternativ av vardera servering borde bädda för rutin och säker servering även av sommarpersonal.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|