Alla inlägg den 15 juni 2016

Av ohejdat - 15 juni 2016 17:27


Har lite svårt att släppa kursen igår och det unga gänget som ska bemanna våra Bolag i sommar. De var så gulliga och oskuldsfulla, men samtidigt ambitiösa att följa försäljningsreglerna; inte sälja till någon under 20, inte sälja till någon märkbart påverkad eller till någon som langar.
De var nog egentligen mest oroliga för svåra vinfrågor från kunderna. En del hade knappt druckit vin. Man kan ju lätt säga att jag ligger lite före med mina mer än trettio års vindrickande.
Men de hade så roliga funderingar; om en kund har med sig en apotekspåse; bör man informera om att viss medicin är olämpligt att ta ihop med alkohol? Eller; om det kommer in någon som jag känner och vet är över tjugo år, fast ser väldigt ung ut, behöver jag ta leg då?
Jag tror det blir en fantastisk sommar för allihopa och förmodligen kommer tiden på Bolaget ge dem en intensiv dos livserfarenhet; till våra butiker kommer ju alla.

Av ohejdat - 15 juni 2016 15:19


Först ett tretimmars gympapass medelst flaskhantlar. Jag råddade hela långväggen med mousserande ensam. Lättare att jobba själv och behålla överblicken när man får lasta av pallarna efter eget huvud. Vissa sorters Prosecco tar slut på hyllan dagligen, men jag nämner inga namn :-)
Själv har jag blivit inspirerad av en bloggläsare och beställt vin från ett lite ovanligt vindistrikt i Tyskland, synd att jag inte kan skriva nåt om dem sen, men det påmindes det om återigen på kursen igår; aja baja tipsa om viner på sociala medier och inte fota immiga roséglas och lägga upp på Fejan.

Sen i eftersvettningarna kom närmaste grannarna, så jag stannade och hjälpte dem att fylla en presentkartong med finflaskor. Därefter fyllde jag en kundvagn åt åttiotaggarna, mest färdigrätter. Det finns en kvinna i den matbutiken som jag undviker; för hon skiter i vad hon skickar iväg på bandet, så ens varor ligger ihopmosade och tillknödda i fållan; tårtbitar, jordgubbar ihop med tvättmedel och mineralvatten. Men idag gick det inte att slippa undan och hon förnekade sig givetvis inte. Kommer hon till mig ska jag skaka hennes ölburkar. Kassakäringens hämnd. Själv tycker jag att det ganska tråkiga kassaarbetet faktiskt blir lite roligare om man skruvar upp servicegraden och dessutom pratar med kunden.

Å på det taggstädning. Jag avslutade med att skjutsa dem till vårdcentralen och ringa bilfirman och be om en värdering av Mas bil. Nu är det färdigkört.

Dags att ta mig en kaffe. Det är ett väldigt tomt hus utan Dante. Tur Halvan kommer framåt kvällen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards