Alla inlägg under oktober 2014

Av ohejdat - 7 oktober 2014 11:58

Den här killen ska strax iväg och putsas; klor, hår mellan trampdynor och öronludd en masse. Tror ni han anar nåt?

Av ohejdat - 7 oktober 2014 08:54

Dante deppar. Matte har bestämt sig för att dra i kopplet inte är ok längre.
Han blir frustrerad när jag stannar för att han drar, men stannar och gnäller och skäller, sen går vi en bit igen och givetvis tokdrar han igen och jag stannar och Dante gnyr förtvivlat; vad fan är det med matte?! Hon får ju ta och hänga med mellan tikfläckarna i gräset, jag har ett jobb att sköta. Hanhundsjobbet. Skiitviktigt!

Av ohejdat - 6 oktober 2014 20:27

Jag har ju lovat skriva vad vi äter till middag här som inspiration till en vän som aldrig kan komma på vad hon ska laga till middag. Det har ju gått sådär, en slarvig skafferitömmarvecka före en veckas chartermiddagar på Cypern var väl inte vad hon hoppades på. Och nu när vi kommit hem har vi bestämt oss för att kasta lite (mycket) kroppslig barlast överbord med hjälp av LCHF (igen) och det är vännen definitivt inte intresserad av. Så snipp, snapp, snut så var middagssagan slut.
Här kommer istället ett musiktips, en låt med en av mina favoriter: Tom Waits från albumet "Swordfish Trombones". Låten heter "Soldier's Things". Jag har tolkat den som en ganska sublim antikrigssång som räknar upp saker till salu på en loppis. Den finns att höra på Youtube också, men tål att läsas som en dikt.

Davenports and kettle drums
And swallow-tail coats
Table cloths and patent leather shoes
Bathing suits and bowling balls
And clarinets and rings
And all this radio really
Needs is a fuse
A tinker, a tailor
A soldier's things
His rifle, his boots full of rocks
And this one is for bravery
And this one is for me
And everything's a dollar
In this box

Cuff links and hub caps
Trophies and paperbacks
It's good transportation
But the brakes aren't so hot
Necktie and boxing gloves
This jackknife is rusted
You can pound that dent out
On the hood

A tinker, a tailor
A soldier's things
His rifle, his boots full of rocks
Oh, and this one is for bravery
And this one is for me
And everything's a dollar
In this box

Av ohejdat - 6 oktober 2014 18:03

Att hon kommit på en massa ärenden! Jag skulle alltså till bolaget, revisorn och dessutom lämna kläder på kemtvätten, medan farsgubben blev klippt på en halvtimma. Och hämta honom i tid. För han frös. Och han hade givetvis inte med sin mobil. Som vi skaffat just för såna här tillfällen.
Jag kom i tid och såg honom på andra sidan gatan så jag vinkade och blinkade och svängde elegant över till rätt sida och ställde mig på en garageinfart för att underlätta och spara på farliga gatuövergångar. Ja; under tiden hann ju den lille mannen strutta över till andra sidan för han hade ju inte alls sett mig och på den sidan började han att gå åt fel håll efter att ha stått och funderat en stund, medan jag klivit ur bilen och stod och tröstlöst ropade och viftade. Nä in i bilen igen och svänga runt en gång till och hugga honom innan han skulle hinna försvinna längs med gatan där det inte går att stanna alls.

Av ohejdat - 6 oktober 2014 11:40

Är det bara jag som har begåvats med åttiotaggare? Av typen som illustrerar visdomsordet "räcker man dem fingret tar de hela handen"? Har lovat skjutsa Pa till barberaren i eftermiddag och då har Ma kommit på att det är synd om mig att inte ha nåt att göra under tiden, så hon skickade en inköpslista till Systembolaget ...
Tack för omtanken.

Av ohejdat - 6 oktober 2014 10:54

Äntligen kom Zorro förbi. Dante blev överlycklig. De brottades tre ronder och matchen slutade oavgjort. Sen fick han släcka törsten i sin befolkade vattenskål. Zorro var tydligen glad att se även mej, för plötsligt fick jag en smällkyss, aj.

Av ohejdat - 6 oktober 2014 09:23

Signalflaggan Dante har i bakändan funkar väldigt bra. Åkte ner helt i morse när han fick syn på ett vitt bullpapper i rastgården: va var det!? Snabb koll och sen vips upp igen på högsta läge. När han möter hundar är svansen en låg men uppåtgående krok: jag är snäll, men jag vill gärna leka!

Av ohejdat - 5 oktober 2014 14:37

Ni har märkt att hallonen som växer i vår trädgård är i huvudsak gula? Fast vi köpte femton röda plantor förra hösten. Fem hösthallon och resten vanliga trädgårdshallon: Malling Promise. Men som framgått av fotona så är det gula hallon vi skördar i mängder. De är felmärkta förmodligen redan i Holland. Tänker i alla fall inte ta nån dust med byhålans mest egensinniga handelsträdgårdsmästare. Förra gången skulle han skoja med mig och sa "akta så du inte får punktering" när jag höll upp en taggig ros. Gubbe!
I alla fall så har Halvan bestämt hävdat att han tycker att röda är så mycket godare än gula (vet även att han tycker att de ser ut som om de har tre dagars skäggstubb). Vilket inte syns på de röda fast de är lika "håriga". Så upp till bevis då: Halvan utsattes för ett blindtest. Resultat: på ett bär av sex gissades rätt färg. Det är ju värre än ren sannolikhet, det måste ju tyda på att han egentligen tycker gula är godare! Nästa gång släcker jag ljuset när vi äter efterrätt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards