Alla inlägg under oktober 2014

Av ohejdat - 13 oktober 2014 18:00

Åttiotaggarmamman är ju numera hushållets enda bilförare sedan åttiotaggarpappan insett efter ett antal skrap och bucklor på förra bilen att köra med bara ett fungerande öga inte håller längre. Damen ifråga är en rätt van bilförare, men tycker det är läskigt att knixa sig ut genom grinden. Så idag innebar städtjänsten även en körlektion. Det var lite mycket full gas och stora rattutslag så det blev en sicksackbana fram och tillbaka på uppfarten mellan garaget och grinden. Jag påpekade flera gånger att när ratten är "rak" så är hjulen också rakställda och pling!; så ramlade slanten ner på lilla mamsingen: "Va, varför har ingen nånsin berättat det för mig? Varför har inte pappa sagt nåt om det nån gång? Och inte heller bilskolläraren. Det är ju jättesmart, tänk om jag vetat det förut!"
Man baxnar.

Av ohejdat - 13 oktober 2014 10:27

Allt som har med att äta att göra ska numera va lite krångligt och utmanande. Hundmat i matskålen rakt uppåner är inget gott alls. Så fram med kongen och godisbollen och tryck in hundmat och lever. Och kosttillskottet ja: det går fortfarande bara ner med alligatortricket: att Dante får fånga preparerade köttbitar i luften så han slukar dem och missar att det är nåt skumt med dem.
Här är efterbild på pralinaskmassakern och i hallen pågår projekt locka fram köttbullen. Strax ska vi till åttiotaggarna och städa.

Av ohejdat - 12 oktober 2014 23:14

Ett bra "återbruka mera"-tips: snälla Halvan brukar spara och ta hem sina chokladpraliner från sina flygresor. Idag fick våra middagsgäster njuta Godivachoklad till kaffet och nu till återbruket; köttbullar i tomasken istället för praliner åsså frystejp runt: Dante får en pysselstund.

Av ohejdat - 12 oktober 2014 14:34

Badar skumbad medan regnet smattrar och Halvan spelar Candy Crush, Dante softar på hallmattan.
Tänker på hur lätt allting funkar numera, när det gäller "ta reda på". Ett okänt äpple-öppna Nordiska museets äppleapp, när ska det sluta regna-kolla Klart.se, hur skriver man 99 med romerska siffror-googla, en låt man känner igen-starta Shazam, vad har filmen som strax visas fått för betyg-kolla IMDB. Man behöver inte sitta svarslös så länge man är uppkopplad. Men fortfarande är det upp till en själv när det gäller tillämpningen. Man kan läsa en massa recept, men måste ändå stå vid spisen och tajma stektiden på kalvfilén, man måste själv få Dante att sluta tokdra i kopplet, hur många olika hundcoachers hemsidor man än läst. Och verandan bygger sig inte själv trots att man kollat på Byggmax instruktionsvideo fem gånger. Men det är ändå helt fantastiskt: igår kom grannen med en blomma hon plockat på promenaden (hur hon nu kunde det när hon tillhör stavsmattrargänget ;-)), i alla fall; blomman var liten o näpen o lik en gulsporre men flerfärgad. Jag lade upp ett foto på den i Facebookgruppen "Vilken växt" och innan tio minuter förlupit hade vi beskedet att det var en Färgsporre. Kollade lite bilder på Google och visst stämde det, läste vidare och hittade att Impecta sålde frön i sin webbutik. Hm, kanske nåt till trädgården nästa år.
Jag inser att det är ett dilemma att vi har tillgång till allt möjligt på nätet men inte är beredda att betala en spänn för det (fast jag betalade faktiskt 7kr för en fågelapp). Jag fattar att kulturjournalister behöver få betalt för att skriva en recension jag gärna vill läsa innan jag far till Stockholm för att se "Chicago" medan SJ kan lägga på kostnaden för tidtabellappen på biljettpriset. Vet faktiskt inte riktigt hur det ska sluta/lösa sig. Men så länge njuter jag av nybyggarandan; man kan fota ett loppisfynd och lägga upp i FB-gruppen Retro-frågor&svar och få inom några minuter få besked om vem som gjorde't o när o finns det fler o hur får man bort fläcken, fantastiskt!
PS. Tips från coachen; drick inte kaffe i badet om du själv vill bestämma över hur länge det ska vara.

Av ohejdat - 12 oktober 2014 11:57

Av ohejdat - 12 oktober 2014 10:58

Dante å jag hänger i bilen medan Halvan är o pudrar näsan. Det spöregnar. Han verkar gilla egen kuppe i bagageutrymmet trots att det är lågt till tak. Prius verkar mer gjord för dvärgpudlar och taxar. Japaner föredrar små jyckar.

Av ohejdat - 11 oktober 2014 18:58

Idag när jag skulle rengöra dammfiltret upptäckte jag den här lilla gynnaren. Vem är han? Har han flyttat in? Äter han guldfisk? Ska han övervintra? Är han en hon? Frågorna hopar sig. Risken är stor att frågorna förblir obesvarade om/när Dante gör processen kort med en så skojig skuttande lattjo liten pryl.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards