Alla inlägg under april 2016

Av ohejdat - 18 april 2016 05:04


Osäker på om jag ska åka upp i Tokyo Sky Tree 634m, provar lite och stärker mig på Asahi buildings 22:a våning.

Av ohejdat - 18 april 2016 04:52

Av ohejdat - 18 april 2016 01:48


Tiden går så fort här. Inte nog med att vi ligger sju timmar före. Det är så kul. Inget är precis som hemma, förutom Halvan då.
Jag har fotat en japansk bög i Olafur Eliassons färgglada skulptur på 21st Century Museum of Modern Art i Kanazawa med gossens nya Polaroidkamera.
Jag har tvättat händerna på handikapptoaletten på tåget i något som visade sig vara ett specialhandfat för att tömma stomipåsar, på skylten stod det enbart diskret "this is not for washing hands" på engelska.
Vi har suttit på en tatamimatta och druckit sake ur en glasburk och undrat vad det kan stå på ölburken i blindskrift; alkohol? denna sida upp?
Vi har sett ledsna och glada fönstervalpar.
Och vi har nästan sett Fuji från tornet på Enoshima. Det förbaskade berget / den luriga vulkanen gäckar oss ständigt bakom dis, moln och dimma. Det går att bestiga Fuji under juli månad. Det ska vi göra. Nästa gång.

Av ohejdat - 17 april 2016 16:50


Handlade lite smått och gott i 100yen-butiken Seria. Halvan hittade en bänk utanför, så jag grabbade en kundkorg och gick faktiskt igenom de flesta hyllorna. Där säljer de allt möjligt till köket, badrummet, kontoret och trädgården. Små fiffiga japanska prylar som t.ex klädnypor, skojiga postitlappar i form av Fuji och rostfria grillstickor åkte ner i korgen.
Kön till kassan var lång, så jag släppte ner korgen och började kicka fram den efterhand som jag närmade de tre kassorna, medan jag pillade på mobilen. Efter en liten stund och ett par, tre sparkar framåt kände jag en konstig blick i nacken och inte bara där. Det var nog rätt många som förundrades. För här bär man sin kundkorg på armen, ingen skulle komma på tanken att ställa den på golvet och förmodligen aldrig komma på tanken att kicka den framåt med foten. Nä, just det ja; jag var ju inte på Willys. Hrm, hrm.

Av ohejdat - 17 april 2016 15:17


Så här går det till i en del japanska spritbutiker; man får ett smakprov för en liten peng, riktigt dyr whisky provas för en lite större slant. Fast de hade ett avsevärt större sortiment av skotsk än inhemsk.
Så vi åkte vidare till YaMaYa i Ikebukoro där vi handlat japansk whisky förut, inte heller något omfattande sortiment, men det duger åt oss och har hyggliga priser. För den som vill handla sake och shochu har de desto mer på hyllorna.

Av ohejdat - 17 april 2016 03:54


Japansk teve sänder kontinuerligt från jordbävningsområdena, det är faktiskt fyra, men värst runt Kumamoto. Det är bråttom nu; för det väntas skyfall, storm och kyla. Många frivilliga har rest till Kyushu för att hjälpa till att leta efter eventuella överlevande som fastnat i kollapsade hus. Dödstalet har stigit till 42.
Vi kan väl inte bidra med nåt mer än att hålla oss undan och inte ta upp plats på tågen.

Av ohejdat - 17 april 2016 01:47


Vi befinner oss ju långt ifrån den katastrofala jordbävningen som tagit mer än trettio människors liv och skadat flera tusen. Den drabbade staden Kumamoto ligger på sydön Kyusho och vi är på huvudön Honshu. Igår visade nyheterna lite mer än bara bilder på de glada och ståndaktiga överlevarna i evakueringslägren, man fick se skalvet och dess effekter på filmer från olika övervakningskameror. Och det ser fruktansvärt skrämmande ut.
Vi har bara upplevt skalv här en gång tidigare, det var en arla morgon här i Tokyo på 90-talet när jag puttade till Halvan och sa att han kunde sluta larva sig och göra så att sängen skakade. Sen hörde jag hur allting vibrerade i badrummet.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards