Alla inlägg under april 2015

Av ohejdat - 16 april 2015 17:44

Idag har vi tagit fighten med fukteksemet lite mer ingående. Klippt mera, vilket inte var självklart alls för offret. Men ok en liten stund då; om man får sitta i hussefåtöljen och bli matad med torkad lever under tiden.

Sen har vi provat "Hot Spot Foam" från Espree. Tvåhundra pix för en liten flaska och ifrågasatt på olika hundforum eftersom den innehåller Tea tree oil. Men känner nu ingen värme alls i eksemet efter behandlingen; sålunda ingen bakteriell aktivitet och det är torrt och utbredningen har stannat av.
Man tvättar rent och torkar torrt så gott man kan på den helst renrakade fläcken (jag har bara klippt) och sen skakar man flaskan och applicerar skummet på fläcken och kramar in det i pälsen runtom. Det verkar inte svida alls, jag provade lite i ansiktet och kände bara att det torrstramade. Men doften tillhör inte Dantes favoriter, vi får ta en liten fajt varje gång. Det står inget om hur ofta, men jag har nog lagt på varannan timma nu detta första dygn.

Tea tree oil är säkert skadligt för hundar precis som det är skadligt för människor i för höga doser.
Men jag har en aning om att vi kommer få hålla koll på fler så kallade "hot spots", fukteksem, om vi inte trimmar Dante kort och torkar honom noga. Och då är det ju underbart att ha ett effektivt och enkelt medel att ta till. Men som sagt; det är första dagen så jag återkommer med en slutgiltig recension.

ANNONS
Av ohejdat - 16 april 2015 09:51

Jag kan inte allt om hundars anatomi. Men man undrar ju lite när man har en och googlar och har sig.
Som t.ex: var hanhundar förvarar sin urin? Det går att läsa sig till att urinblåsan är päronformad och består av tre lager glatt muskulatur. Med det måste handla om ett mastodontpäron, ett jättepäron.
Igår kissade Dante i åttiotaggarnas trädgård strax före kl 15. Sedan var vi ute i två omgångar på kvällen här hemma. Det regnade och var kallt och killen ville bara in, släppte inte en droppe ifrån sig, inte ens på favoritplatsen vid grannens häck.
Så imorse var jag uppe och kollade kissnödigheten vid fem, men Dante låg kvar på det härligt kalla tvättstugegolvet (tur Halvan att vi struntade i golvvärme där) och visade inga tecken på att vilja gå ut. Halv sju hoppade han glatt upp till husse i sängen och gosade. Vem hoppar upp lika högt som man själv är lång med full blåsa?! Kvart i sju gav vi oss iväg på första morgonturen. Då hade han alltså inte kissat en droppe på sexton timmar. Och han hade inte bråttom. Och han sparade på det så han kunde markera men många skvättar.

En kissbild från 5:e mars.

ANNONS
Av ohejdat - 16 april 2015 09:06

Livet som hovnarr fortsätter. Inomhus bara. För när vi är ute kan jag hålla koll på att han inte kliar sig från min ända av kopplet. Imorse vätskade eksemet fortfarande men det har inte tilltagit i yta.
Tacksam för min snälla grannes sparsamhet; det är hennes barns gamla tröjor. Det var ett tag sedan de passade, för det är numera hennes barns ungar som Halvan brukar tomta på julafton för.

Av ohejdat - 15 april 2015 19:52

Varför blir det alltid på detta viset med mina avokado?! Så tjurigt att klämma på en och tycka; japp, nu är den perfekt och så ser den ut då här. Egentligen är kilopriset det dubbla för jag tror jag slänger ungefär hälften. Och jag har ändå googlat o yuotubat hur man väljer och lagrar.
Kanske borde sluta gilla avokado helt enkelt istället, gå över till banan. De är alltid ärliga iallafall.

Hade veckans andra åttiotaggarstädning idag. Taggarna skulle till vårdcentralen och skomakaren under tiden jag och fönsterputsaren röjde runt. Sen kom de hem, vilt diskuterande. Man var ju tvungen att fråga vad som stod på, det var nåt med 350kr.
Jo, lilla smarta skomakaren hade satt i system att erbjuda kunden att betala vid inlämningen. Det var ju nåt som mamma svagt mindes att hon eventuellt gjort, men hon hade ju inte kvittot med. Så hon fick snällt betala. Har ni hört på maken så fräckt! Har man nu infört möjligheten att förbetalda skoreparationer så får man väl för sjutton gubbar märka dem med "bet."! Och inte hoppas att kunden glömt att hon betalt eller glömt kvittot så man kan passa på att ta betalt en gång till. Fult! Där tappade du några kunder din filur. Fast Ma hittade kvittot så ett besök till får du, för att öppna kassalådan.

G

Av ohejdat - 15 april 2015 17:34

Glad är han ju inte, men foglig. Den fåniga tröjan satt allt kvar fast han varit ensam hemma en stund.
Fast han ville inte gå ut och rasta i utstyrseln, även om jag erbjöd paraply i det kyliga regnet också. Han har väl ändå ett visst anseende att upprätthålla.

Av ohejdat - 15 april 2015 16:33

Dante har fått ett fukteksem under hakan. Inte konstigt kanske med allt skägg och ständigt blötlagt så fort han dricker vatten. Nu har jag trätt på en barn-T-shirt så han inte ska komma åt att klia. Och så har jag klippt och tvättat. Nån som har nåt annat tips? Jod har jag fått som förslag. Förra gången han fick ett, så gjorde jag så här; klippte bort pälsen och tvättade rent och lät det torka så läkte det på bara några dagar. Den här gången verkar Dante mer besvärad och mer klibenägen. Nu ska jag åka och byta till sommardäck, ska bli intressant att se om tischan är kvar på luddskallen när jag kommer tillbaka.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ohejdat med Blogkeen
Följ ohejdat med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se