Senaste inläggen

Av ohejdat - Måndag 27 mars 05:27


Ja, då måste man faktiskt stanna där och äta lunch.
Super Cuca's serverar tydligen Santa Barbaras bästa och mest genuina mexikanska käk. Vi var ensamma om att snacka engelska på det välbesökta stället. Känt för sina lårtjocka burritos och sin hemliga heta sås som man får be om särskilt.
Restaurangen är en kombinerad servering och matbutik, så jag köpte mera souvenirer: en påse med stora fina pasillas för en dollar; den perfekta chilisorten till salsa och chili con carne.

ANNONS
Av ohejdat - Måndag 27 mars 05:13


Imorgon åker vi hem.
Idag stannade vi till i Solvang, ett stycke Danmark fast på ett trist kitschigt vis. Det kan ni hoppa över, de hade inte ens guf till glassen. Men Solvangs mest ilskna pudel var på besök i glasskiosken.
Jag fokuserade på växtligheten istället och så köpte jag en liten fågel med rörelsesensor i järnhandeln som kvittrar när nån närmar sig. Blir en bra present till snälla grannen som vattnat blommorna hemma.


Kolla in vilka fina kronärtskockor!:


Och här då; en hel häck av rosmarin, minst en meter hög:


Mitt blåregn lär aldrig bli så här frodigt:

ANNONS
Av ohejdat - Söndag 26 mars 16:59


Clam chowder serverad i surdegsbröd. Så gott!
Bra avslut på en dag som började med att vi köpte dieselsmakande hallon för fem dollar vid vägkanten:

Av ohejdat - Söndag 26 mars 16:53



I Paso Robles stannade vi till på Firestone Walker Brewerys Tap Room.
Oändlig lista med sorter. Vi provade väl ett tiotal. Svartöl, pilsner, porter... Men jag fortsätter ha fruktig dipa som favorit. Fast det var onekligen spännande att smaka en stout med skummet skapat av kvävgas, det blev som en mousse. Snart säger jag som chefen sa Halvan; ro hit med en Carlsberg. Ja, det verkar poppa upp bryggerier som svampar ur jorden och man kan bli lite matt av all variation.

Av ohejdat - Söndag 26 mars 16:21


Så har vi tillbringat en dag i bilen längs kusten. Hav och kust har bjudit på fantastiska vyer. Från skummande vildsinta vågor som rullar in på Moss bay till solnedgången över Morro bay ackompanjerad av sjölejonens sång. De var så långt ut att de inte gick att fota, men de svarta prickarna i vattnet på sista bilden är havsuttrar som simmade runt så där gulligt två o två på rygg.

Av ohejdat - Lördag 25 mars 06:00


Efter museibesök och stubbaxande var vi rejält hungriga. Halvan hade bespetsat sig på ett besök på stadens allra äldsta restaurang, Tadich Grill med linnedukar, boaserade väggar och gråhåriga kypare i dubbelknäppt vita jackor.


Vi började med deras "seafood platter".
Ett lite rustikt fat fyllt med allt möjligt från havet; ostron, krabba, räkor, bläckfisk,rökt lax och rökt forell, sardeller och faktiskt några bitar helt vanlig svensk löksill.


Till det deras ljuvliga surdegsbröd (som jag snodde med mig en rejäl bit av) och:


Nu har jag alltså provat vad jag tror är de tre stora mousserande från Kalifornien. Tycker Estate Roederer slår Domaine Carneros och Gloria Ferrer. Eller så är det gårdagens ostronsällskap som påverkar bedömningen.
Efter fatet varsin varm: Halvans plattfisk kom in helt perfekt stekt, inte det minsta överkokt som så tunna fiskar lätt blir.
Proppmätta vacklade vi över till matmarknaden i "The Ferry Building", visste ju att Cowgirl Creamery har en butiksfilial där och kom ut med en "Mount Tam" som ska smaka som en av mina franska favoriter; Chaource, typ Brillat Savarin men med något mera smak och mindre syra.
Så ikväll ska det bli ostpicknick på hotellrummet på nya skärbrädan,
...om bara Halvan vill vakna till lite igen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ohejdat med Blogkeen
Följ ohejdat med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se