Alla inlägg den 14 september 2015

Av ohejdat - 14 september 2015 17:00

Minns ni Charlotte? Hon är numera 88 år, men hon var en av mina hjältar och förebilder när jag var 12 år och prenumererade på Råd&Rön; ja det är faktiskt sant. Dessutom på Forskning & Framsteg samt Pax från Svenska freds och skiljedomsföreningen. Några år senare utökade det brådmogna barnet prenumerationerna till att även omfatta Ottar (som på den tiden hette RFSU-bulletinen) och mamma höll på att svimma. Syrran, den normala ungen läste ju Veckorevyn och Starlet. Men det är en helt annan historia.

Åter till Charlotte; hon var nog Sveriges första konsumentjournalist, långt före Sverker. Hon var stram och chic och stringent; handlarna som hon ställde till svars för dumheter och lurendrejerier darrade i snörskorna.

Idag tänkte jag på henne när jag köpte mitt gamla vanliga kaffe (ja, jo; jag har försökt hitta ett ekologiskt som smakar lika bra, men har inte lyckats, ännu, försökte med Hazienda för jag såg på Ulf Lundells blogg att han drack det, men våra smaklökar är uppenbart inte synkade). Halvkilospaketet hade gått ner i vikt mer än jag själv lyckats med hittills (proportionellt då): 10% kaffe har försvunnit; paketet innehåller numera 450g. Nu var kilopriset tillfälligt något lägre, men jag anar ugglor i mossen, det måste ju bara vara i syfte att dölja en kommande prishöjning. Ingen väntar sig väl en kampanj där det står "Nu något mindre förpackning!"

Sen blev jag paff när jag skulle köpa ni vet det där diskmedlet som man köpt sen barnsben. Det var miljömärkt på framsidan, men med baksidans varningtext, blev det hela aningen motsägelsefullt va? Funkar kanske om diskvattnet passerar ett kommunalt reningsverk men inte i baljan på landet.

Av ohejdat - 14 september 2015 10:42

Så är hussehalvan iväg igen till Långtbortistan, det sägs att han ska komma hem igen på fredag, vi får väl se. Har gott om tid att skura ur det blodig badkaret.

På lördag kommer vänner på middag och övernattning, vi ska alla på invigningen av gemensamma vänners loppis/retro/antikbutik. Det ska bli spännande att se hur det går; när andra tar sin fysiska butik till webben, tar de sin webbutik till stan istället.

Ps. Tips om huskurer mot näsblod mottages tacksamt. Han äter Q10 redan.
.

Av ohejdat - 14 september 2015 09:47

Hunden vaktar resväskan, husse står i duschen och blöder näsblod så det rinner ut bägge näsborrarna och taxin är här om sju minuter.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards