Direktlänk till inlägg 7 september 2015
Den här helgen har inneburit två middagar i andras regi, i fredags var vi hembjudna till Halvans mamma på födelsedagsmiddag: oxfilé med potatisgratäng och sallad, åsså en redig bit frukttårta på det. Halvan gjorde ett flertal djupdykningar i godisskålen medan jag slet med tårtbiten. Sedan handlade han godis och chips enligt "korkenärurprincipen" på vägen hem, fast han ska ha credd för att det barablev en liten chipspåse och en liten jappliknande bit. Det blev därför dessa onyttigheter till en flaska champagne och en konjaksslurk framför teven. Inte bra.
På lördagen blev det bortamiddag igen på kräftor, kantarellröra på knäcke, älgkalvsytterfilé med klyftpotatis och bearnaise, till efterrätt ett äpple med pecannötsfyllning. Jag drack en alkoholfri öl och ett glas zinfandel eftersom jag körde, Halvan fick i sig rätt mycket mer.
Igår söndag blev det varsin ostgratinerad skinkskiva till brunch, lite mascarpone med kanel till kaffet och middag på varsin alldeles för länge infryst oxfilébit (frysen är verkligen inget bra ställe för kött o fisk). Men med en massa färskstekta kantareller till. Halvan fick premiäräpplet från vår trädgård bakat med kanel till efterrätt och jag åt en bit fisluktande ost från Bretagne, typ Reblouchon (här är jag helt ute å cyklar i stavningsdiket.
Så nu har jag struntat i att väga mig, tänkte kliva på den sanningssägande apparaten igen på onsdag, då borde kroppen gjort sig av med lite av helgens onödiga dumheter.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|