Alla inlägg under mars 2015

Av ohejdat - 11 mars 2015 12:14

Övertygande honom i allafall om att skuggan och utsikten var bättre på verandan än i gruset vid entrén, så slipper jag till slut få in en grusig och sandig grävling.

Ser ni fästinghalsbandet? Läste på Facebook att hans kompis redan hade tre elakingar på sig. Det är fler än guldsparvar som fått vårkänslor och rör på sig i skogen.

Av ohejdat - 11 mars 2015 09:32

Vissa morgnar i skogen bjuder på närmast lyriska naturupplevelser; solen står lågt och silar ljus mellan gran och tall, det droppar från mossan på bergväggen och gulsparven sjunger sin räkneramsa; 1-2-3-4-5-6-sjuu. Dante tar in skogspoesin via nosen mest han.

Igår hade han tjejbesök, alltid kul att se hur han beter sig hemma i sitt revir, nu var det en dam på 15(!)år som vet vad som var viktigt i livet; hon gick direkt på Dantes benlåda, plockade ut dem ett efter ett och provgnagde. Dante tyckte de skulle nosa rompor istället, så han satte igång att skälla. Men det hade han inget för; hon är döv på riktigt. När hon hade gått hem igen var plötsligt alla ben väldigt goda.

Idag blir det kyckling med dragon här, nån som har nåt favoritrecept?

Av ohejdat - 10 mars 2015 14:04

Vem älskar inte doften av såpa? Nåt pucko till produktutvecklare på Grumme tror det finns såna i alla fall: har skurat garaget och inser att nån kreativ klåfingrig typ har "fräschat" upp doften på en produkt jag köpt sedan jag var sex år (köpte då ett paket såpa, när såpa var nåt grönt klet man kunde köpa i vaxat papper) för att sprida väldoft i min lekstuga.

Dessutom en slags matig citrondoft som för tankarna till karamell istället för rengöringsmedel. Så se upp i hyllan nästa gång du ska fylla på förrådet.

Av ohejdat - 10 mars 2015 11:45

Travar på i skogen. Har tappat flås de två senaste veckorna, gissar att det är Halvans virus som spökar utan att det riktigt bryter ut.

Tänker en massa. Tänker på hur livet skulle kunna vara. Tänker på vägar ut från nuläget. Fast på det där planlösa sättet. Svårt. Bättre bryta ner tillvaron i segment med konkreta delmål.

Vill ju inte hamna i björken på bildens läge; först kämpa sig igenom hinder och anpassa sig till rådande omständigheter och sen kommer det en jävel med motorsåg och sågar av en på några sekunder.

Men nu blev det plötsligt blev det fart på mina flämtande livsandar; en proffsfotograf i de knepiga grannarnas trädgård. Det tillsammans med uppdragna persienner som alltid brukar vara nere, tända lampor mitt på dagen och nya krukväxter i fönstren, röjning i garaget och målning av fönster; ger bara ett svar för handen; de ska sälja.

Av ohejdat - 9 mars 2015 11:08

Numera får Turbo som bara är fem månader gammal, vara med och leka med Dante och Zorro. De två anar nog inte vad som komma ska, för han är 75% rottweiler och 25% golden retriever; så han lär växa ikapp och om dessa två stöddiga herrar i sommar.

Som vanligt blir bilderna blaha blaha när svarta hundar leker i full sol.

Dagsverket idag består i att plocka ner alla gamla getingbon på vinden innan det blir någon surrande och stickande aktivitet. Så där lagom lockande; att kräla över gammal dammig och kliande isolering.
Jo, jag vet; de bygger nya bon varje år, men om de gamla är borta är det lättare att identifiera eventuella nya aktiva bon och de kan inte återanvända byggmaterialet.

Av ohejdat - 9 mars 2015 09:40

Det var till och med 17(!) grader här hemma igår eftermiddag. Fast det blåste väldigt friska vårvindar.

Dante hade som vanligt haft det hur bra som helst hos de snälla grannarna.

Nu provar vi nytt färskfoder inköpt i Göteborg. Priima Special NK. Om det funkar så kommer vi kunna beställa en större leverans till ett betydligt lägre pris.
Funkar = Dante tycker det är gott, det håller för en näringsanalys, "restprodukten" i andra änden på hunden verkar ok (och fisfri) samt det går att servera o hantera enkelt. Det är lite sämre hantering än Mushbullarna han äter nu eftersom det är en massiv enkiloskorv som sölar blod när den tinat upp. I det här hushållet råder ständig brist på glassbyttor. Rysk yoghurt är det enda som genererar byttor och det är sällan och de är små.

Av ohejdat - 8 mars 2015 09:35

Liite kymigt att vakna efter en kalaskväll och inte minnas om man skrev nåt blogginlägg innan man somnade.

Vi var på födelsedagskalas hos en donna som alltid hittar på att testa nya maträtter i skarpt läge; på själva kalaset. Vi fick torsk med rödvinsås och det var jättejättegott. Den röda bourgognen till satt som en smäck och den tillsammans med all cava vi sköljde ner förrättsräkorna och jordgubbsmoussetårta med, gör att jag är lite lurvig i skallen idag.

Halvan är sugen på att åka hem bums, det står nämligen på Klart.se att det blir 14 grader och full sol hemma vid våran kust. Här ska det bara bli 8. Jag är sugen på att åka hem till pälsbebisen jag.

Igår på kalaset så skickade jag denna bild till Facebookgruppen "Fåglar runt knuten"; födelsedagsdonnan hade mött denna fågel på promenaden tidigare på dagen och undrade vad det kunde vara för filur. Det tog väl en minut så var rörhönan identifierad. Då gillar jag Fejan.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards