Alla inlägg under mars 2015

Av ohejdat - 7 mars 2015 15:08

Är inte alls inläst på detta med Västlänken, men många var det som passerade i demonstrationståget på Avenyn.

Av ohejdat - 7 mars 2015 09:02

Vi är i ljuva Göteborg. Äter ljuvligt goda räkor till ljuvligt god champagne och ljuv utsikt över stan hos ljuva vänner.

Lite olika storlek bara.

Av ohejdat - 6 mars 2015 14:32

Jo,jo; vissa karlar behöver inte gå charmkurs.

Mötte ett exemplar idag i parkeringshuset ovanpå otäcka köpcentrumet:
"Mycke tanter här idag ser jag, för det är så många små tantbilar parkererade" (pekar på min bil). Svarar undvikande; ja, så hade ju inte jag uttryckt det. "Jo men förstår du, fortsätter han; jag är faktiskt avundsjuk på er för min bil drar en liter milen".
Sen lägger han sig i när jag trycker på hissknapparna; "varför trycker du på den där" (pekar på dörrarna stängs-knappen)? Jo, då stänger dörrarna lite snabbare och vi kan åka lite fortare (så jag slipper ditt sällskap). "Ja, men jag har inte bråttom; jag är pensionär!"

Av ohejdat - 6 mars 2015 10:42

Först gick vi till dammen i skogen. För igår frostade jag av åttiotaggarnas frys och tog hem allt gammalt frystorkat bröd som låg där. Planen var att mata änderna.

På vägen dit mötte vi en granne som är en väldigt besserwisseraktig typ, när det kommer till hundar (kan nog vara så att hon även är det avseende annat i livet, känns nästan så, men jag tänkte slippa ta reda på det). Hon satte genast igång och började fråga om hurudant det gick med Dantes träning och jag svarade snabbt att tack, det går alldeles utmärkt för att slippa få en utläggning om det enda rätta sättet oavsett vad, men hennes sätt alltså. Dante är en god människokännare för han gillar henne inte heller, utan ignorerar när hon lockar på honom, det är bara hennes hund som väcker hans intresse. Annars är han alltid glad i att hälsa på grannar.

Nåväl; framme vid dammen insåg vi att den ännu var istäckt och därmed ankfri, så vi fick gå till bäcken på andra sidan stora vägen istället för bli av med stora brödpåsen.

På vägen dit passerade vi denna fasad, ser ni vad som står i det nedersta fönstret? Nån är väldigt tidigt ute, väldigt sen eller väldigt död? Vad ska man tro?

Ankorna visade sig vara ganska mätta och sådär lagom intresserade av polarkakor med frysbränna. Dante har tagit intryck av den flitiga ankträningen vi körde i somras; han tycker de är astråkiga och surar lite för att jag matar dem när jag kunde mata honom; de räcker ju inte fram vacker tass direkt.

Sen gick vi hem och satte oss framför micron och väntade på frukostplinget.

Av ohejdat - 5 mars 2015 21:19

...att skriva elaka inlägg på Facebook. När ni visar vad ni gjort för fula och meningslösa pysslerier i pappslöjden; nuförtiden heter det visst scrapbooking, eller när ni berättar att ni, stackars er; är hemma och förkylda (igen för typ sjunde gången per år); intresseklubben hissar flaggan och skickar hjärtan och kryapådighälsningar. Eller när ni delar nåt upprört inlägg från nån felbemött/felbehandlad rättshaverist med en dold politisk agenda som ni inte ens känner. Eller idag då; en bekant från ungdomen är i underbara Göteborg på mediadagarna och hänger sen i eftermiddags inne på hotellrummet och lägger upp bilder på utsikten över Liseberg och skriver grälsjuka inlägg om social media på Facebook istället för att göra stan. Ja, då kliar det återigen i mitt elaka tangentbordsfinger. En sån loser.
Nästan så jag saknar era bilder på kantareller, strandsandiga tår och fyllda segel, men den säsongen har ju inte börjat ännu.

Av ohejdat - 5 mars 2015 16:40

På det sluttande planet. Där befinner sig åttiotaggarna.
Mumifierade köttrester i kylskåpet, en burk créme fraiche från början av december (visserligen bara 2014), vidbränd gröt och pasta i blötlagda kastruller i vasken och rester av en svart plastförpackning som smält i ugnen. Det vägras nämligen microvågsugn. Försöker förklara att man slipper diska grötkastrull om man värmer sin färdigköpta risgrynsgröt direkt i tallriken och att i en micro går det bra att värma matrester i ett plasttråg.
Och på det en diskmaskin som gurglade sjunger på sista versen till kaffebryggarens högljudda rosslande. I källaren gnisslar tvättmaskinen.

Ska vi gå samma öde till mötes om trettio år Halvan o jag?
Och när sätter man ner foten och säger att det här funkar inte längre? Är det när grannarna ringer?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards