Alla inlägg under februari 2015

Av ohejdat - 13 februari 2015 07:58

Sugar cane juice och sour plum juice till anka med nudlar i Maxwell food court.

Av ohejdat - 13 februari 2015 03:32

Airbus 380 heter modellen vi flög med. Rätt ska vara rött. Vi missade det mesta av resan, ett glas champagne till en fransk film och sedan bäddade jag ner mig i liggläge tills de serverade frukost och då var det så himla skumpigt att jag bytte kaffesug mot åksjuka. Klarade mig dock ända fram.

På flygplatsen stod säkert tio personer och bildade en välkomstkommitté; iklädda skyddskläder, handskar och munskydd och utrustade med varsin fjärrtermometer eller vad man nu ska kalla det, det såg nästan ut som pistoler som de siktade mot våra pannor. Se pigg ut väste Halvan som tyckte jag verkade klen efter åksjukan.

Nu är vi installerade på Swissotel nära Clarke Quay, Gårdagen bara försvann i tidsförskjutning och reströtthet. Vi testade hotellpoolen, hälsade på några enorma koikarpar, gick en sväng längs kajen och åt på Tomo, en japansk restaurang som serverade gobo, kardborrerot, här serverad som långsmala chips, se bilden. Det är väldigt gott och jag har inte ätit utanför Japan hittills, påminner om palsternacka, men mer aromatisk.

Nu är det dags att ta itu med staden.

[Bild]

Av ohejdat - 11 februari 2015 23:08

Alltså klär sig i civila kläder som Mister Walker?

Av ohejdat - 11 februari 2015 23:04

Klockan är snart två på natten här på Dubais flygplats och om 45 min är det dags att borda planet till Singapore. Ja, jag har passat på att dricka ett glas Moët, men nu är det kaffe som gäller för Halvan snarkar sött här i "Quiet Lounge". Och nån måste ju vara vaken när de ropar ut gatebyten hela tiden.

Nu är det alltså dags för en tur med en Airbus 850 som är ett dubbeldäckat plan utrustat med bar(!) där Halvan tänkt sig att vi ska hänga hela resan. Jag tror vi kommer sussa sött båda två ganska snart efter takeoff jag.

Kolla in drinkarna från tidigare ikväll på Skyview Bar i Burj Al Arab. Halvan fick den med nonstop som man skulle tugga på samtidigt som man sippade på den krämiga drinken. Min drink hette "Love Theme" och hade ett lila gelehjärta bestrött med riktigt guld uppe på isen.

Av ohejdat - 11 februari 2015 17:59

I Burj Al Arab, menyn började med två sidor olika sorters kaviar. Har nog aldrig varit på lyxigare ställe förut.

Vi råkade ta fel hiss upp och fick åka med hotelldirektören själv.

Nu vidare till Skybaren.

Av ohejdat - 11 februari 2015 12:31

Vi åkte abra över The Creek; båttaxi för 1 dirham per person och överfart. I Deiras souk var det inte lätt att shoppa, inte ens titta. För alla försäljare var lika hetsiga. "Watch, handbags, genuine fake...". Jag hade mycket väl kunnat tänka mig en sjal, men inte en som nån kastar på mig över axlarna. Och kardemummakillen gjorde bort sig i prutningsprocessen, eller var det jag som lade mig för högt initialt?

[Bild]

Av ohejdat - 10 februari 2015 20:30

Vi började med sovmorgon och en liten solstund vid poolen och ett dopp i jacuzzin.

Sedan tog vi tunnelbanan till Zuma, alltså Zumas restaurang här i Dubai efter att vi testat filialen i Abu Dhabi förra veckan. Vi tog deras Ebisulunch, gott och vackert men lite litet för några som inte ätit frukost: miso, två små förrätter och en varmrätt. Vi beställde olika så vi kunde byta litesom vanligt: sashimi, nigiri, gyoza och gåsleversallad, babykyckling och strimlad entrecote. Den mumsiga babyn trodde jag var en vaktel faktiskt. Halvans irritation gick igång på deras vatten som de serverar på cylinderformad flaska; 800ml artesiskt vatten från Norge a' ca 80kr flaskan. Voss vill jag minnas att det heter, har aldrig sett det i Sverige. Sen blev han ännu muttrigare när han insåg att han inte skulle bli mätt och ett sällskap på åtta uttråkade damer just lämnat bordet intill; fullt av kvarlämnade godsaker som kycklingspett, makirullar och softshell crab. Halvan nästan ylade när serveringen bar ut godsakerna strax intill hans nos.

Sen vidare på dagpasset på tunnelbanan. Smart sightseeing; om man löser ett guldkort för en dag så kan man sitta i första vagnen och titta ut över stadens alla landmärken, det förarlösa tåget går mest ovan jord.

Nästa stopp var Mall of the Emirates med sin inomhusskidbacke då, vi kollade in pingvinshowen till kaffet. Riktiga pingviner som åkte rutchkana, det gjorde även de arabiska barnen i sina lånade vinteroveraller - som vilket svenskt dagis utelek som helst.

Vidare till den enorma konstgjorda ön Jumeirah Palm, först tunnelbana, sedan spårvagn och sista biten ut på själva palmen med en monorail. Kolla in killen på bilden som generöst erbjöd mig sin armhåla att andas i hela vägen medan han filmade. Tack, tack. Vi gick en sväng i det Disneyslottaktiga hotellet Atlantis längst ut på den palmformade ön och sedan kollade vi in solnedgången i havet innan vi åkte tillbaka in till stan.

Vi åkte till Dubai Mall och Burgh Khalifa, världens högsta byggnad (850 meter drygt), där var det vattenshow; alltså fontänsprut till musik som alla ville fota och filma. En annan har ju sett sånt i stora dammen på Liseberg i trettio år...
Nåväl, här sprutar tydligen vattnet 5 meter upp i luften med hjälp av krutladdningar. Men det är inte riktigt min grej ändå.

Dessa enorma malls, jag är nog inte rätt målgrupp, för det slår bakut i mig av alla butiker, tappar allt eventuellt konsumtionsintresse jag skulle kunna uppbåda. Ska försöka skärpa mig imorgon när vi ska till kryddsouken. Tänkte ta med mig lite kardemumma hem.

[Bild]

[Bild]

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards