Alla inlägg under februari 2015

Av ohejdat - 22 februari 2015 11:48

Slarvade bort mobiltelefonen hemmavid. Igen. Varför lyckas jag alltid förlägga den samtidigt som jag har den inställd på ljudlöst? För att det ska bli lite mera spännande att leta? Åsså Halvan då; på väg i bilen till Djurgårdsmatchen, som man får messa från paddan att han ska ringa, så jag kan gå runt och lyssna efter burrandet från vibratorn. Om och om igen, för listiga jag hade lagt ner den i Dantes necessär som jag flyttade med runt huset allteftersom jag jagade honom med saxen (för att befria hans pälsiga rompa från kangelbär). Och sen när jag gett upp efter att fått bort två bäruslingar av fem, ordningsamt stoppat tillbaka nessen i Dante alldeles egna kökslåda.

Av ohejdat - 22 februari 2015 10:26

Kära snö, du är förlåten. För det bjuds på en solig och härligt ljus söndag med hjälp av dig. Och en snösprallig Dante. Och en hungrig fasantupp i praktskrud vid fågelmatningen. Och en för mig ny tulpansort med rosinspiration. Och starkt svart kaffe och knäckebröd med långlagrad herrgård på.

Av ohejdat - 21 februari 2015 18:55

Slö helg. Igår firade vi en trettioåring, idag en åttiofyraåring. Halvan är halvförkyld, Dante spelar blockflöjt.

Önskar en god lördagsafton!

Av ohejdat - 21 februari 2015 10:07

Halvan har en faiblesse för TV-serier. Han har köpt "Svenska hjärtan" på DVD, nu kör han kontinuerlig drift; avsnitt efter avsnitt. Man får väl va glad att det inte är "Skilda världar".

Av ohejdat - 20 februari 2015 11:32

Vad man måste vara om sig och kring sig. Jag har nappat på erbjudanden och prövat både Storytel och Filmnet gratis under några månader. Och noggrant sagt upp båda i god tid före avtalen skulle upphöra att vara gratis. Båda har ändå debiterat mig, men snällt backat när jag hört av mig till respektive kundtjänst och påpekat att jag sagt upp avtalen enligt formkraven.

Jag har en känsla av att de satt det i system, ungefär som en servitör som inte hör när man ber om notan för att man ska sitta kvar ett tag till och fylla ut en ganska tom servering. De hoppas man inte får tummen ur helt enkelt. Lite likt Brandos som man tror säljer skor med fri frakt och fri retur, fast det de egentligen ägnar sig åt är att förränta kundernas pengar åt sig själva som dessa snällt förskottsbetalat och sedan får vänta i veckor-månader att få tillbaka.

Av ohejdat - 20 februari 2015 08:50

Fattar inte hur hans enorma plym till svans kan försvinna helt på bilden.

Av ohejdat - 19 februari 2015 11:42

Skogsmullar har vi varit idag, halkat runt i snö, is och sörja. Dante satte sig fint en lång bit från stigen för att krumma och göra nummer två. Då mitt i bestyret kommer två lösa stora hanhundar framrusande och morrar och skäller, jag försökte få stopp på dem men det kändes lite svårt att hålla koll på båda. Dante blev skraj, avbröt och hoppade upp mot mig. Efter en stund kom matten, gapandes och skrikandes på sina hundar, men inte ett ord till ursäkt.

Om man inte har pli på sina hundar ska man inte ha dem lösa, så enkelt är det. Det har inte hon, jag hör och ser detta ekipage ofta i skogen: hon skäller mer än sina hundar ihop och svär o hojtar o visslar i pipa, men inget verkar fungera. Fattar inte att hon kan fortsätta gå där dagligen och låta dem skrämma allt och alla, det är dessutom naturreservat med kopplingstvång året om. Tror ni Dante hade lust att skita sen? Nu bajsar bara älgar i skogen.

Av ohejdat - 18 februari 2015 23:07

Köpte mer kryddor än bara kardemumma i Little India, Singapore: en stor påse lagerblad, märkt "Bay Leaf". Hm, tyckte doften var lite eljest. Tyckte formen var mer ägg än lancett. Tyckte bladnerverna var tre stora istället för en. Började googla och hittade att detta är blad från ett Cassiaträd, alltså typ kanel, inte från lagerbärsträdet. Jaha.

På bilden är det indiska lagerbladet till vänster och två typiska vanliga europeiska lagerblad till höger. Kallas även Tej Patta eller Malabar. Kryddvärlden överraskar ständigt.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards