Alla inlägg under maj 2014

Av ohejdat - 13 maj 2014 02:14

Gick väl sådär på valpkursen igår. Det känns som om Dante varvar upp snarare än varvar ned när han får vänta i bilen mellan passen. Härligt att se kursledaren visa och hantera så enkelt och tydligt, hon har verkligen hundpondus!
Men igår var det en kursdeltagare som lyfte sin ca sex kilo tunga valp i nackskinnet flera sprattlande och tjutande meter. Det kan väl ändå inte vara ok? Det som förvånade mig mest var nog att han inte blev tillrättavisad av kursledaren. Jag vet att nackskinnet kan vara bra att "nypa" till i när man vill visa att nu är det allvar. Men nu rörde det sig om en valp som sprang fram till en annan för kopplet gick sönder.

Av ohejdat - 12 maj 2014 10:08

Det finns dagar då man undrar om det här med hundägande var en så bra idé egentligen; när valpen biter i brallorna, inte lyssnar, inte vill gå åt mitt håll, vill bara hoppa och skutta och skälla och gräva och äta allt den hittar. Idag är det en sån dag. En Ior-dag, dessutom måndag. Skulle man nöjt sig med att mata fåglar och ekorre?
Det är när Dante lägger i högsta växeln och T-Rex kommer fram. Ett skarpt nej! funkar, men bara momentant: okej, jag fick inte bita i mattes brallor nu, men nu då?, jag försöker igen. Försöker till slut med en fysisk tillrättavisning: knuffar till honom, vilket han tolkar som en lekinvit; äntligen vill matte leka med lite tuffa tag! Det enda som funkar är att ignorera, men hur ignorerar man brallbitning under promenad? Ett steg, bett, stanna o vända ryggen till, det funkar; valpen släpper direkt, ett steg till, kanske två och så bett igen, stanna och vända ryggen till igen ... Men det är väl det som krävs, konsekvens: aldrig ok att bita, aldrig ok att hoppa.
Har gödslat våra fruktträd och klängväxter, rensat ogräs, tvättat tvätt, skurit hjärta o lever och satt på torkning till hundgodis, vet ej om hjärta kanske blir för hård konsistens. Har även borstat igenom Dantes päls och klippt lite runt vänster öga, hann inte runt höger för numera slukar han "groomingbenet" på fem minuter och inte tjugo som i början, sen vill han hoppa ner.
Idag ska rörmokaren komma som inte hann i fredags och så ska jag såga och hugga ur lite ur en bärlina så Halvan kan fortsätta altanbygget ikväll när vi är på valpkurs. Trodde han skulle hänga med, men tydligen var det nån fotbollsmatch som var viktigare. Hoppas jag kan lära honom, för det är nog också pedagogisk konsekvens: att husse och matte har samma spelregler. Som sagt: avlåtits mottages tacksamt.
Nu ska jag sluta deppa och plocka fram verktygen, Dante sover i tvättstugan, vem vet: kanske alter egot T-Rex försvinner i förmiddagsluren?

Av ohejdat - 11 maj 2014 16:26

Fotboll är kul.

Av ohejdat - 11 maj 2014 09:57

Man kan höra på Dantes steg när han är uttråkad och känner sig bortglömd; han liksom släpar tassarna. Sen lägger han sig i nåt obekvämt hörn och blänger.

Av ohejdat - 10 maj 2014 18:39

Den här killen gnager ben så han blir andfådd!
Regeln att äta på handduken klaras med nöd och näppe.

Av ohejdat - 10 maj 2014 09:50

Nybadad valp. För att vara vattenhund så var han inte så glad i behandlingen som förväntat. Men nu är den värsta råa köttlukten borta från haka, bringa och framtassar. Hårtorken var kul att skälla ut och efter frottering med badlakan blev Dante spattfnattig:

Av ohejdat - 9 maj 2014 17:52

Lite närmare Västindien med Rhum Punch.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards