Alla inlägg under april 2014

Av ohejdat - 9 april 2014 17:18

Det grönskar så smått på vinstockarna. När de sedan blommar så kan bonden fastställa skördedatum: 100 dagar senare.

Av ohejdat - 9 april 2014 17:10

Bilen är redan full och kreditkortet övertrasserat. Det blir lätt så i Champagne. Vad ska vi göra resten av tiden? Idag har vi besökt Georg Vesselle och Bernhard Tornay i Bouzy, Petit Le Brun i Avize och Henri Giraud i Ay. Guy Dauby köpte vi i butik i Epernay, där vi drack Pierre Mignon till lunchen och tjuvlyssnade till de Venoges representant som var ute med kund och beställde in en egen millesime 2004. Vi brukar ju ganska raskt slurka i oss en flaska till en trerätters lunch, medan de satt å småfes till första glaset. Man ska visa respekt för champagne! Inte stå emot och låta den bli ljummen och avslagen. Skärpning de Venoge! Fast det var nog mest på grund av den torra brittiska kunden. Bästa budget-blanc de noir kommer från dem på Systembolaget: futtiga 299kr.

Av ohejdat - 9 april 2014 08:16

Vaknar i ett våtvarmt omslag. Halvan vägrar sova med fönstret öppet, det är bottenvåningsläge här. Bara kliva in så jag fattar även jag att vi alternativt kan vakna ganska osvettiga men tomhänta. Nu mot Bouzy. Här är gårdagens förrätt, ville inte va med igår på bildparaden tydligen.

Av ohejdat - 8 april 2014 23:29

Proppmätt. Fransmän har inte fattat att en avsmakningsmeny ska serveras i lite mindre portioner. Kolla smarriga bilder, glömde ta en bild av fiskrätten; en havsaborre med fänkål och fotade inte heller ostorgien. Först gåslever, sedan pilgrimsmusslor, kalv och efterrättsparad.

[Bild]

Av ohejdat - 8 april 2014 17:19

På plats i Reims. Ikväll blir det gastronomiskt äventyr på La Table Anna. Nu lite vila, hotell-TV:n visar förstås fransk variant av Mästerkocken. Bakverkstema. Makarons naturligtvis. De lagar rosa pralin till

Av ohejdat - 8 april 2014 07:54

Morgon utan kaffe i Beverland. Morgnar utan kaffe finns inte, utan på nåt vis blir det kaffe innan det blir förmiddag, annars blir Ohejdat en klart irro fru. På bilden syns ett hus längst till vänster och det översta fönstret, där befinner jag mig nu och den gula stapeln i mitten är ett hiss som försörjer alla hus via anslutande gångar. Halv fyra imorse var det ett gäng som skulle ge sig av, det var ett jävla liv: hissen gnissla och klonka, dörrar smällde och sedan toppades det hela med rullväskor på gatstensatt gång instängd mellan fyra tegelfasader. Halvan sov och blev till och med överröstad. Jag blev däremot klarvaken. Och kaffesugen.

Av ohejdat - 8 april 2014 04:07

Okej vad ska nu en svart lurvig kille heta? Det är Halvans uppgift att bestämma, men jag får komma med förslag, tänkte Fuji ett tag, men en hund ska ju helst inte likna en vulkan. Halvan föreslog Säcken igår för att hylla Djurgårdens tränare, hm låter "profant". Jag hoppas att det är så enkelt att man ser/känner det rätta namnet när vi träffas.

Av ohejdat - 7 april 2014 22:57

55 mil kvar till Reims gör vi uppehåll i Beverland(!). Bor på ett hotell mitt på bondvischan. De serverar Alfred Gratien för futtiga 49 Euro flaskan så det är inget att välja på. Champagne till hamburgare och fläsk med knödel. Testa förresten vad stavningskontrollen föreslår istället för knödel... Kasst bredband här i Bäverlandet dock, men Halvan har fått lyckobeskedet att hans Djurgården gått upp i SHL, bara det nog anledning för en champageskål!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards