Alla inlägg den 21 augusti 2016

Av ohejdat - 21 augusti 2016 07:54


Vaknar till ett Göteborg inhöljt i dimma.
Lördagen innehöll shopping, Halvan köpte godsaker i fiskaffären, medan jag köpte festnödvändigheter som hårspray och ögonpenna. Sedan slog han även helt överraskande till på en bunt skjortor. Med Halvan i en klädbutik har man ungefär fem minuter på sig att komma till avslut; innan han vill rymma fältet och strunta i det hela. Med en engagerad säljare inblandad kan det tillfälligt öppna transferfönstret då kläder byter ägare förlängas till kanske tio minuter. Igår underlättades besluten av att det var skjortor av märke, modell och storlek han redan har hemma. Till halva priset. Och han slapp prova.
Sedan tog vi vagnen till Wagner. Sjömagasinets sista upplaga av sommarbuffén. Havskräftor, rökta räkor, sillar, torsksallad och de krispigaste haricot vertes jag nånsin ätit. Hade kunnat ägna mig åt dem och torsksalladen enbart, men det fanns ju så mycket annat, världens godaste hovmästarsås till exempel. Och vitello tonnato. Och sashimi. Och bouillabaisse.
Efter denna champagnelunch var en lur i lånesängen mer än nödvändig. Innan kvällens kalas. Cocktailparties är avancerade grejer, man måste kunna välja mellan drajor, bellinis, mojitos, cosmopolitans och manhattans. Eller ta allihop i tur o ordning. Och kunna mingla. Jag inser att jag blivit något ringrostig avseende den konsten eller kan det va att jag inte bryr mig längre? Men kul hade vi och jag fick till och med dansa med Halvan innan vi gick hem genom ett regnvått Göteborg fyllt av folk som rullade lördagshatt under augustifullmånen (nästan då).
Under eftermiddagsluren drömde jag förresten att min syster; snälla dottern varit hemma hos mig och skruvat ner och lagt beslag på en vägghylla i köket och att jag blev så arg att jag viftade med största kökskniven och råkade göra ett rejält hack i bänkskivan.
..,

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards