Direktlänk till inlägg 16 september 2016

Flitig fredag.

Av ohejdat - 16 september 2016 09:55


Fixar å donar.
Det är tur man bor i ett ganska skräpigt område när man har en hund som sätter sig och lägger kabel fem(!) gånger på morgonpromenaden och man bara har fyra påsar med sig. När jag anade varthän det barkade så började jag fiska upp påsar ur buskagen: en liten blå ClasOhlson, en tunn men hel fruktpåse och en Systempåse. Måste ju föregå med gott exempel när man skäller på andra som inte plockar upp efter jyckarna. Det var väl det där förbaskade fläskläggskokets rester som renderade Dante flitiga morgonbestyr.

Imorgon ska vi ha ett litet kalas och jag jobbar både idag och imorgon, så mina bestyr har jag påbörjat.
Tänkte börja med en rödbets- och chevresallad med honung och rostade pinjenötter, till det en Sauvignon Blanc som gifter sig väl med getost.
Efter det lamminnerfiléer med svamprisotto, madeirasås och rostade tomater, till det ett mustigt sydafrikanskt vin på portvinsdruvor.
Avslutningsvis en björnbärspaj med vaniljsås, en Moscato d'Asti till.
Halvan bjuder på Singapore Sling före och Irish Coffee efter.
Låter det ok?
Pajen står i ugnen och vaniljsåsen är färdig och polkabetorna kokta. Ska plocka tomaterna nu för när jag kommer hem ikväll är det ju mörkt och sen sno ihop madeirasåsen innan det är dags att fara till butiken.

Dagens fråga är till er;
Är det kul och lärorikt att vara med i Munskänkarna? Nån som vet? Jag vill gärna lära mig mera om vin, men inte hänga med människor som bara använder vin som klassmarkör och inte har ett egentligt genuint intresse. Om ni förstår vad jag menar.

Det var en kvinna i butiken som föreslog det efter att jag kommit med i hennes tycke intressanta förslag till provningen hon skulle hålla hos Munskänkarna i grannbyn, de skulle lära sig skilja på mjukt-strävt, hög och låg syra samt kvalité-enkelt.

 
 
Ingen bild

Humlan

16 september 2016 16:29

Jag vet ingenting om Munkskänkarna, men jag vet att jag väldigt gärna skulle vilja vara din middagsgäst, det låter alltid så gott när du beskriver menyn (du kan säkert få t.o.m getost att vara gott) och jag skulle säkert lära mig massor. Tyvärr skulle jag aldrig kunna bjuda igen! :P

ohejdat

17 september 2016 06:46

Ja Humlan, getost är ju lite riskabelt att bjuda på när jag tänker efter, kan ju vara nån ikväll som inte är så förtjust. Jag får fråga innan jag lägger på osten. Bra att du påminde mig och tack för komplimangen :-)

 
Ingen bild

Marie

16 september 2016 22:15

Munskänkarna kan nog vara olika i olika föreningar, men den jag är med i (Göteborgsområdet) är supertrevlig. Opretentiöst, trevligt och med många glada skratt.

ohejdat

17 september 2016 06:43

Låter precis som jag vill att det ska vara, borde kanske ge det ett försök.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards