Direktlänk till inlägg 27 maj 2016

Inte för allt smör i Småland...eller Finland.

Av ohejdat - 27 maj 2016 08:43


Varje gång jag ska ta upp ett nytt smörpaket och lägga i byttan kommer Dante farande. Ljudet av smörpappret missar han inte även om han ligger och snusar i garderoben.
Jag brukar köpa smör från Valio, gillar smaken av att det finska smöret tillverkas av syrad grädde. (När jag bodde i Göteborg och kunde färja billigt till Fredrikshavn, så var det danska Lurpak som också är syrat, som jag gorillaarmade med hem tillsammans med de enorma rågbrödslimporna, de flesta andra som släpade sig fram i "suckarnas gång" tillbaka till färjan kånkade på öllock istället. Alltså på den tiden när varken rejält rågbröd eller syrat smör fanns att köpa i Sverige; läänge sen.)
Tillbaka till dagens smör då, eller snarare tisdagens då Halvan skulle tota ihop kryddsmör. Det blev två papper över till Dante; ett vanligt och ett litet från ett paket laktosfritt smör. (Halvan har en stackars kollega vars lista över saker som inte kan ätas är längre än listan över de som är ok).
Så Dante fick alltså lilla pappret ute i trädgården när vi kommit hem från morgonpromenaden.
Han ville inte ha?!
I vanliga fall så ställer han rutinerat en tass i ett hörn så inte pappret ska fara iväg medan han noggrant slickar rent det från minsta lilla smörgnutta. Men icke; han ville inte ha det laktosfria. Jag gick efter det stora vanliga pappret: japp; på med hålltassen och fram med smörtungan. Vips var pappret rent. Men när jag höll fram laktosfria igen; nä, vill inte ha.
?
Nu är det ju inte så att det liksom är viktigt för mig att Dante käkar smör och alla sorter. Jag bara undrar vad det är som inte verkar vara ätligt med laktosfritt smör?
Nån som vet?

 
 
Ingen bild

Humlan

27 maj 2016 11:00

Jag lånade laktosfri mjölk av grannen för att ha i mitt kaffe ... det var inte gott! Så det kan ju vara att det att även smöret smakar/luktar annorlunda.

ohejdat

27 maj 2016 11:05


Ja smaken sitter tydligen ihop med laktosen på nåt vis. Har bara smakat laktosfri grädde och den var betydligt sötare än vanlig. Och så har jag gjort Janssons frestelse på sån laktosfri grädde och den tyckte jag inte smakade lika gott som vanligt, fast då trodde jag faktiskt det var inbillning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards