Direktlänk till inlägg 23 augusti 2016
Den ställdes igår till en kollega;
Vilket vin passar till surströmming?
Ja, den var inte lätt.
Men vi enades om ett torrt vitt på t.ex riesling.
Inte nog med den salta och stinkande fisken, så brukar man ju vräka på smakdödande rå lök också. Så köp nåt billigt, för oavsett vinval så lär det få spela andrafiolen.
Få jag ge ett serveringstips avseende denna faktiskt goda fisk?
Det är lukten som är grym, så öppna burken några timmar före, häll av spadet och skölj av firrarna med kallt vatten, häll av allt restvatten. Låt den sedan stå på vädring tills det är dags att servera med tunnbröd, smör, mandelpotatis, västerbottensost och rå lök. Världens enklaste kalas att ordna; koka potatis och skiva lök: klart.
Smaken påminner om sardeller (lukten om nåt helt annat).
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|