Direktlänk till inlägg 18 januari 2016

Om du vill ha nattro så odla inte grönkål.

Av ohejdat - 18 januari 2016 07:45


Och den störda nattsömnen beror inte på nån särskild extra pruttverksamhet av intagen just hemodlad kål, du blir väckt även utan att ha ätit av den.

Inatt har Dante gjort husse galen. Två gånger. För Dante själv har blivit väckt av grönkålens existens strax utanför sovrumsfönstret. För kålen drar denna kalla vinter till sig rådjur. Och när Dante inser att vi har besök av Bambi i trädgården då jäklar. Vad han skäller.

Första gången han skällde inatt vinklade jag upp persiennerna och stod öga mot öga med ett av två grönkålsbetande rådjur. Båda gjorde ett tvärt lappkast och hoppade sedan över häcken in till grannen. Sedan gick jag ivrigt påhejad av Dante och öppnade altandörren och klappade hårt i händerna och kunde därefter se de två försvinna bort över allmänningen i riktning mot skogen.

En å en halv timma senare var det dags igen. Dante satte igång att skälla och man kunde även höra klampande steg på altandäcket. Då var de tillbaka med en tredje kompis. Precis som om de stött på och tipsat denne i skogen; häng med ner till villorna, där finns ett ställe med två sorters grönkål, både vanlig och sån där populär italiensk svartkål. Allt i syftet att visserligen vara tvungna att dela med sig, men fördela riskerna på en till. Den här gången öppnade jag sovrumsfönstret och smällde med händerna. Samma scenario som förra gången fast nu med tre skuttande hjortsiluetter samt en Halvan som låg och väsnades över iskylan jag släppt in i sovrummet.

Jag missunnar inte de vilda djuren vår grönkål. Men man vill ju få sova. Dante är för det mesta en precis lagom vakthund. Skäller dagtid på ljudet av besökare som närmar sig (även grannarnas entré) och på natten kan han istället för att skälla, gruffa lite om han är osäker på ifall ljudet förtjänar alarm eller inte. Men tomtinkräktare på natten bemöts av ett vilt skällande, även harar som faktiskt verkar bli lite skrämda, inte som de här tuffa återkommande Bambisarna.

Idag ska jag gräva upp den sista kålen och ta med upp i skogen så kan de partaja i lugn och ro. Och vi kan få sova.

Blev ju inga bilder på villervallan inatt. Lägger upp tre duschdraperier jag hittat på nätet till nya badrummet. Kan man få ett tyckande, är det nån som är att föredra?

 
 
Ingen bild

Ohejdat

18 januari 2016 08:39

Nåt ska det va, inte nån. Kära nån.

 
Ingen bild

ML

18 januari 2016 19:21

Hej! Jag tycker grisen eller katten. Grisen för den är ganska "diskret", katten för den är rolig. Hoppas ni får sova gott inatt!

ohejdat

18 januari 2016 22:20


Håller med dig. Grisen är söt och katten skojig. Sengångaren åker ut till sista omröstningen :-)

 
Ingen bild

Humlan

18 januari 2016 20:18

Jag tittade på spår utanför fönstret i dag och gissade att jag har haft besök av rådjur, om de hittade något i rabatten eller bara inspekterade den, vet jag inte, har inte varit ute på den sidan i dag.

Jag gillar det tredje draperiet.

ohejdat

18 januari 2016 22:17

De är nog hungriga stackarna, måste leta o gräva fram lite ätbart ur snön med hovarna och sova i skogen. Vill inte byta liv med de stackars rådjuren.

Tredje draperiet, det är katten va? Den ser nog kul ut även när draperiet är veckat, badrummet är ju inte så stort så man lär aldrig se motivet slätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards