Alla inlägg under juli 2015

Av ohejdat - 18 juli 2015 08:38

Dante ligger allt oftare i garderoben, varje morgon får man hänga upp de plagg som han lyckats böka ner från galgarna. Idag hade han även snott in sig i en tunn tunika, som han hade på sig när han knallade ut i hallen för att bädda till mattan för en liten extra morgonslummer. Det regnar och blåser så det är lika bra att ta sovmorgon.

Nu har jag beställt en måttsydd vinthundssele. Från Anna på www.lyckohunden.se. Hoppas den blir bättre än rukkan. Rukkan kändes så bra när vi provade på butikens hala golv, men när vi kom ut på fast underlag och Dante började streta, så vreds hela selen runt halsen på honom och spänner jag den mer, så åker den upp i nacken på honom. Idéen med en vinthundssele är att dra nytta av att hundraser som har smal midja och djup bröstkorg kan få selen att sitta fast längre bak på ryggen utan att den dras framåt och skaver i frambenshålorna.

Medan jag skrivit det här har hunden nu kommit till ro (en stund) framför spisen via en sväng i husses fåtölj.

Av ohejdat - 17 juli 2015 10:52

Turbos husse har varit här och köpt en rejäl bunt med Dantes spannmålsfria hundmat. Görbra, så blir det lagom tomt i frysen till nästa gång jag ska hämta en kartong. Och Turbo slipper käka dåligt torrfoder.
(utan hund-inga stora korvar med hundmat-inget extra frysskåp)

Nu ska jag strax tillbaka till skoaffären med de runda skorna, det gjorde tväront i sporren efter en halvtimma hemma. Generöst att erbjuda öppet köp även på reaskor tycker jag.
(utan hund-inga långa o många gummistövelpromenader-ingen hälsporre)

Sen i eftermiddag ska vi träffa Lyckohunden.
(utan hund-inget möte-ingen skräddarsydd vinthundsele)

Av ohejdat - 17 juli 2015 10:31

Dante körde den senare varianten imorse på hundbadstranden. Höll samtidigt koll på att inga ilskna svanar passade på att anfalla från sjökanten.

Av ohejdat - 16 juli 2015 13:16

Nu har jag varit och köpt skor. Mystiska skor. Skechers Shape-ups. Det ingår en DVD och extra skosnören. De kostar 1400 spänn normalt och 500 på rean. De är liksom runda under, som en inverterad fot. Affären hade även Joyaskor som man tydligen ska ha vid hälsporre, de var likadana under men kostade ännu mer; 1600 spänn, (enligt principen ju fulare ju dyrare?). Läste på igår kväll om Plantar Fasciit, hälsporre; och det var ingen rolig läsning, räckte med att testa hashtaggen "hälsporre" på Instagram så insåg man att det här blir en långvarig bekantskap. Men rätt skor alltid och aldrig barfota verkar vara bästa rådet. Så nu testar jag dessa Skechers inne för det var öppet köp i en vecka och det känns väldigt konstigt att liksom gunga i varje steg.

Sen funderar jag på om jag ska testa att cykla med Dante, kan ju inte räkna med att snälla grannen ska ta alla långpromenader. Får testa tidigt imorgon när alla sover. Dels för att inte köra på nån, men också för att inte hamna bland skojiga hundklippen på Youtube ihop med Vic och hennes luddraketer :-)

Av ohejdat - 16 juli 2015 10:38

Idag hade vi finbesök igen i dammen. Den lilla snoken simmade runt och lade sig sedan att sola under daggkåpan. Fiskarna verkar inte bry sig om den när den ligger still.

Finbesök och finbesök förresten: den kanske bor här...

Av ohejdat - 15 juli 2015 14:32

Det tog mindre än två dygn så var studsmattan på plats.

Fantastisk luktärt: "Cupani" med anor från 1600-talet; det räcker med dessa två så fylls hela rummet med väldoft.

Av ohejdat - 15 juli 2015 10:41

Om man vill få chansen att känna sig ordentligt dum i huvet så ska man skaffa sig en rasren hund och sedan försöka ställa ut den. SKK; svenska kennelklubben vet precis hur man gör för att få sina orutinerade medlemmar att känna sig som spån.

Först tog jag mig igenom proceduren att registrera en importerad hund, tack för den dumskalleförklaringen. Nu är det dags att anmäla Dante till augustiutställningen och hur det går till verkar stå bättre skrivet i stjärnorna än på SKK:s hemsida. Ger upp att försöka anmäla honom via internet och skriver ut en blankett för att posta. Men vart? De skriver arrangerande klubb? Är det lokala klubben i Boxholm då? Eller Östergötlands länsklubb? Och kolla längst ner på blanketten vad de vill man ska märka betalningen med: regnummer, tävlingsplats, datum, ras och namn. Jag är inte ens säker på att få med hela registreringsnumret. Har de aldrig använt en internetbank?

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards