Senaste inläggen
Vi gav bort en flaska champagne i somras som tack för hundpassning. En av favoriterna på 100% Pinot Noir. Men: den är liksom inte helt vegetarisk eller hur man ska uttrycka det lite snyggt (det flyter omkring minst tre flugor i flaskan).
Den inhandlades på plats av producenten förra året i april när vi passade på att köra lite längre och handla champagne innan vi hämtade Dante hos uppfödaren i Holland.
Fyndet väcker frågor. Tog de lunch mitt i degorgeringsprocessen? Och lämnade en öppnad flaska obevakad medan de intog den gamla vanliga franska trerätterslunchen med vin till?
Eller är de utsatta för sabotage av en konkurrent i byn?
Nu fick vi en äntligen anledning att resa dit och reklamera och passa på att fylla på förrådet, åh så trist och jobbigt! :-)
Klipper ner humlen, är det bara vårt exemplar som luktar vitlök? Har jag aldrig känt förut. Nästa år ska den få växa nån annanstans för den vill hela tiden klättra in på vinden via springorna i takfoten.
Inga små spöken och monster har synts till ännu. Vågar kanske inte gå förbi min läskiga zombiepumpa på förstubron, den verkar både rutten och möglig i hela munhålan redan. Priset man får betala för den milda hösten; snabbt skrumpna pumpor.
Bakom pumpan står herr Tanuki förresten, en mårdhund i keramik hemsläpad som handbagage från Japan. Där är han symbol för förmågan att njuta av livet; en glad och pigg filur med stor mage, stor pung, sakeflaska och rejäl solhatt. Brukar stå som "inkastare"utanför barerna i Ikebukoro.
Jaha, som om jag brydde mig. Eller, jo; lite. Och Halvan är i Stockholm och ser sitt Djurgården spöa Sundsvall.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|