Direktlänk till inlägg 4 september 2016

Minnet av en lunch.

Av ohejdat - 4 september 2016 17:04


Medan Halvan kör genom ett regnigt Danmark och magen börjar knorra så är det härligt att tänka tillbaka på fredagens finlunch i soliga Avize.
Anselme och Corinne Selosse driver mycket framgångsrikt champagnehuset Jaques Selosse på ett biodynamiskt vis (det är t.o.m svårt att få köpa en flaska som gäst). Huset är känt för otroligt krispiga lagringsdugliga viner. 2011 byggde paret Selosse om Chateau Koch till Hotel & Restaurant Les Avisés. Det har blivit ett vackert och exklusivt boutiquehotell med elva rum och en berömd gourmetrestaurang som drivs av Stéphane Rossillon som tidigare var närmaste medarbetare till Anne-Sophie Pic (Maison Pic i Valence), världens första kvinnliga kock som förvärvat tre Michelinstjärnor.
Jag hade bokat ett bord till lunchen, man blir serverad dagens trerätters för 39?. Och tro mig; det är värt det. Vi satt ute på terrassen och serverades av Nathalie Rossillon som var nästan fånigt lik skådespelerskan Maria Kulle.
Förrätt; halstrad tonfisk med melon och getostcreme. Varmrätt; torsk med grönsaker och svart ris med yuzuskum. Efterrätt; pannacotta med bär. Allt vansinnigt gott, torsken var nog den bästa jag ätit och jag har ätit många perfekta torskryggar i mitt liv. Och man svimmar inte av champagnelistan, det finns alternativ från 50? per flaska och uppåt. Sen får man stå ut med att det dyker upp eleganta fransyskor, nyrika norrmän och kineser som inte förmår uppskatta maten. Nathalie tog hand om oss alla.
Så vill du ha en fantastisk matupplevelse i en tjusig miljö när du besöker champagne så boka ett bord här. Lunch gör nog minst hål i plånkan. Det slår La Briqueterie och Les Berceaux med många torsklängder.

 
 
Ingen bild

Ohejdat

4 september 2016 17:08

Bloggen gillar visst inte Eurotecken, det blev frågetecken istället.

 
Ingen bild

Humlan

4 september 2016 21:26

Men jag gissade att det skulle vara ett Eurotecken och förstod ändå! :-)
Så gott det såg ut och du är verkligen bra på att beskriva mat så att jag blir hungrig trots att jag nyss var mätt ...

ohejdat

5 september 2016 14:00

Ja, nu väntar åtstramning, slut på sötebrödsdagarna :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards