Direktlänk till inlägg 4 september 2016
Medan Halvan kör genom ett regnigt Danmark och magen börjar knorra så är det härligt att tänka tillbaka på fredagens finlunch i soliga Avize.
Anselme och Corinne Selosse driver mycket framgångsrikt champagnehuset Jaques Selosse på ett biodynamiskt vis (det är t.o.m svårt att få köpa en flaska som gäst). Huset är känt för otroligt krispiga lagringsdugliga viner. 2011 byggde paret Selosse om Chateau Koch till Hotel & Restaurant Les Avisés. Det har blivit ett vackert och exklusivt boutiquehotell med elva rum och en berömd gourmetrestaurang som drivs av Stéphane Rossillon som tidigare var närmaste medarbetare till Anne-Sophie Pic (Maison Pic i Valence), världens första kvinnliga kock som förvärvat tre Michelinstjärnor.
Jag hade bokat ett bord till lunchen, man blir serverad dagens trerätters för 39?. Och tro mig; det är värt det. Vi satt ute på terrassen och serverades av Nathalie Rossillon som var nästan fånigt lik skådespelerskan Maria Kulle.
Förrätt; halstrad tonfisk med melon och getostcreme. Varmrätt; torsk med grönsaker och svart ris med yuzuskum. Efterrätt; pannacotta med bär. Allt vansinnigt gott, torsken var nog den bästa jag ätit och jag har ätit många perfekta torskryggar i mitt liv. Och man svimmar inte av champagnelistan, det finns alternativ från 50? per flaska och uppåt. Sen får man stå ut med att det dyker upp eleganta fransyskor, nyrika norrmän och kineser som inte förmår uppskatta maten. Nathalie tog hand om oss alla.
Så vill du ha en fantastisk matupplevelse i en tjusig miljö när du besöker champagne så boka ett bord här. Lunch gör nog minst hål i plånkan. Det slår La Briqueterie och Les Berceaux med många torsklängder.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | |||||
|