Direktlänk till inlägg 28 juni 2016

Taggfrustration en tisdag.

Av ohejdat - 28 juni 2016 19:10


Jo men tjena va bra det gick.
Ma var förstås hysterisk när jag kom imorse och mådde så dåligt, så dåligt och hade sovit så illa, så illa så! Och varför skulle den där kvinnan från hemtjänsten komma så tidigt (kl 13), så hon och Pa behövde stressa så. Hon bad mig ringa och avboka mötet. Jag vägrade; vill du inte så får du avboka själv. Så hon ringde och var så nöjd; varför skulle hon komma; vi behöver ju ingen hjälp, vi klarar oss ju bra utan hemtjänst, eller hur lilla pappsingen?
Jag orkade inget annat än att hålla käft och skura diskhon. Ma hade pratat med sin fotvårdare som hade en städhjälp som hon haft i flera år som hon tyckte var en bättre lösning så henne skulle hon ringa.

Allt jag vill är att de har tillsyn på dagligbasis och får hem lagad mat och hjälp att ta ut sopor. Men jag orkar inte mer, vad jag än gör så blir jag motarbetad: jag bytte Lätta till Bregott eftersom Pa bara är skinn och ben; nä det tyckte Ma var svårt att bre, jag tvättade deras lakan; nä vi har ju alltid lämnat in vår tvätt, va ska kemtvätten säga som alltid varit så snälla. Jag gjorde iordning en låda i skänken för Pa att lägga fakturorna i som hela tiden försvann; "nä där ska jag ha mina cigaretter". Jag bytte de vickiga och trasiga stolarna runt matsalsbordet; nä byt tillbaka; de gamla var bättre. Jag lagade kålpudding, den stod o möglade, jag lagade köttfärssås, den stod och surnade, till idag har jag lagat pannbiff med stekt lök och gräddsky som jag förstås får slänga nästa vecka. Förra veckan fick jag inte slänga en vattenmelonkvart som såg solkig ut i kylen; idag fick jag skrapa ut en rödgrön röra.
Om jag dammsuger under köksbordet, då måste hon absolut sätta sig genast på sin stol och kan inte vänta tills jag är klar. När jag stått en kvart i telefonkö till bensinkortbolaget för att säga upp det dyra kreditkortet; ja då går Pa på toaletten och när jag till slut måste sträcka in telefonen på hemlighuset för att han ska säga sitt personnummer: ja då blir han så stressad och förvirrad att han inte får en siffra rätt.
Ni fattar.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards