Direktlänk till inlägg 23 februari 2016

Axelvaddarnas betydelse.

Av ohejdat - 23 februari 2016 18:43


Vi pustar ut efter en skallrensande långpromenad; åttiotaggarhushållet visade sig fortfarande vara förstärkt med snälla dottern, hon skulle resa med tåget några timmar senare. Hon fördrev tiden genom att tjata hål i huvet på stackars Dante. Det är nåt slags högljutt och intensivt barnspråk som hon tycker att hon kan kommunicera med honom på. Dante fokuserade nog lite extra på sitt medhavda lammben, skrapljuden från hans tänder mot ben överröstar det mesta. Hade jag vetat, så hade han fått vila ut hemma, men åttiotaggarmamman valde förstås att undanhålla mig informationen.
Snälla dottern tjatade även hål i huvet på oss övriga, hon har alltid viktiga och hörvärda åsikter om det mesta och anser sig ha en mycket stödjande roll i åttiotaggarnas liv. Jag ser ju i och för sig vem som stöds av vem på kontoutdragen. Men hon håller sig sysselsatt; springer runt och räknar colaflaskor och mineralvattenflaskor trots att det ändå är jag som sen åker till Ica å handlar, hon kollar Mas tider hos frissan i hennes almanacka och rotar och rör runt bland fakturorna som jag ska lägga in för betalning. Sista insatsen innan hon äntligen for var att komma med en hel bärkasse fylld med axelvaddar från åttiotalet som hon krafsat fram i nåt skåp i källaren; skulle de inte passa på att gå igenom dem, kanske var det några som Ma ville hon skulle kasta?

Om nån ska illustrera ordet förnumstig så har jag ett bra förslag.

Själv struntar jag i alla dessa skåp och garderober överfulla med skräp, jag prioriterar att hålla rent i kök och badrum, byta glödlampor, slänga sopor, betala räkningar, handla mat o hämta medicin (å så spriten förstås, kanske räknas som medicin i deras tillstånd).

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards