Direktlänk till inlägg 20 maj 2014

Köttfärspaj?

Av ohejdat - 20 maj 2014 07:46

Titta inte på bilden om ni är äckelmagade avseende hundmat. Tre gånger om dagen pressar jag ut hundmaten i skålen till en pajdegsform redo för ugnen med hjälp av en gaffel. Fast det jag gör är att göra käket klart för Dantes slukeri. Det tar några sekunder till för honom att slänga i sig om maten är utkletad i skålen. Han får hicka, men det får han titt som tätt även i sömnen. Jag har läst att man kan ge maten fryst för att det ska ta längre tid, men det känns lite tufft för en valpmage. Nu ska vi på frukostpromenad i selen. Öva vad vi lärde oss på kursen igår.

 
 
Victoria

Victoria

21 maj 2014 17:45

Hahaha, du kommer sakna den hickan sen. Eller kanske snarare matgladheten. Liten var speedätare med hicka som bäbis. Så till den milda grad att syskonmatte och husse trodde att min film när han äter gick på dubbelfart, eftersom det ser ut som han inhalerar maten. Nu har det gått över och han är petig. Jäkla typ.

Men ett tips. Hundakademin har tagit fram en utfodringsboll som heter Boxer. Den var kanonbra för båda mina som yngre. De får använda de små grå plus äta långsammare. Använder den fortfarande fast med godis i, de tycker att den är skitrolig. Skall leta upp filmen jag har på den så kan du se, den vore perfekt för Dante.

http://www.fitterbittan.se

ohejdat

21 maj 2014 18:09

Ja, man har ju hört att hannar tappar aptiten när de får annat i huvet. Ska googla på Boxer, lär väl få en del träffar på Ockelboprinsen ...

 
Victoria

Victoria

21 maj 2014 18:43

Ja de tappar den. När de blir ännu mer puckade. Men i Litens fall var han den enda av kullsyskonen som åt som en asgam, de andra hussarna och mattarna spenderade första året med att bekymra sig över om deras jyckar fick i sig tillräckligt med mat och vad de kunde göra för att de skulle äta MER. Behöver jag säga att hela kullen ligger på ungefär 25 kilos hundar. Förutom Liten, han väger näääästan 19 kilo. Jomensåatte.

Googla Hundakademin också. Ja, de stavar så. Trots att jag inte riktigt vill stava det så alls. Då kanske du minimerar antalet Ockelboprinsträffar?

http://www.fitterbittan.se

ohejdat

21 maj 2014 19:51

Vår valp var störst i kullen, Halvan som är Excelnörd har gjort en tillväxtkurva som lutar uppåt jämnt och fint. Så egentligen kan han sluka och hicka bäst han vill. Men det kan ju va kul att få annan servering.

 
Victoria

Victoria

21 maj 2014 22:13

Jösses så imponerande (är du gift med Monas man med?), jag började göra en excelfil över alla valparna (vi har en FB-grupp för alla syskon) men gav upp. Liten var inte minst alls, någonstans i mitten, men ända sedan tremånadersstadiet har hans syskon sett ut som sjölejon i jämförelse. Alternativt att Liten har sett ut som att vi aldrig någonsin matar honom. Och det sistnämnda hade ju varit förfärligt elakt om vi inte hade gjort.

Men Dante är så söt så man får hål i tänderna. Du måste nog uppdatera bloggen ÄNNU oftare. Det går inte att överdosera hund.

http://www.fitterbittan.se

ohejdat

21 maj 2014 22:25

Hade varit kul att hålla kontakt med kullen, men de hamnade i mest i Holland och Polen, men tror en tjej fick komma till Sverige också. Den bitigaste bitchen kanhända, hon var den enda kvar när vi hämtade Dante och jäklar vad hon hade kraft i käkarna och små elaka tänder, tänkte på en sån där perforeringsstämpel man har vid orienteringskontroller. Aj.
Liten är ju född med vita tubsockor på, såna tokar håller sig smala för de går ständigt på i ullstrumporna.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards