Direktlänk till inlägg 16 februari 2017
Ett litet husmorstips till den som också uppskattar vaktelägg, men tycker det är stört omöjligt att skala kokta.
Koka äggen 2 minuter. Lägg dem sedan i 1 del 24%-ig ättika och 2 delar vatten, ca 5 minuter. Det börjar genast bubbla från skalet, se andra bilden. Jag gissar att kalken i äggskalet reagerar med ättikan. Resultatet blir ett mjukt skal som är lätt(are iallafall) att dra bort från äggen utan att de blir mos.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | ||||||||
|