Direktlänk till inlägg 8 mars 2016

Hur var det? Var det Jens Orbacks moster som levde lyckligt med en häst?

Av ohejdat - 8 mars 2016 03:29


Det är nog inte många husfruar som drabbas av hemkommande makes ilskna besvikelse en måndagskväll för att de lagat en Bouef Bourguignon enligt konstens alla regler. Dessutom på makens älgkött, jaha; jag trodde det var vårt? Han hade velat ha ägg.

Jag frågade i söndags vilken dag förutom tisdag han ville ha ägg, onsdag eller torsdag, men fick inget svar. Vi kör 5:2 med två äggdagar per vecka. Tydligen borde jag räknat ut att det var måndag. Så den misslyckade tankeläsaren erbjöd förstås att fixa ägg till honom så kunde jag äta grytan själv, men pytt heller; han ville förstås äta sitt älgkött.

Dessutom har jag förstört äggtisdagslunchen eftersom han ville ha matlåda på resterna. Nu blir det ägg i fortsättningen tills jag får andra direktiv.

Förmodligen var det även ett misstag att hjälpligt vaska av hans bil på måndagsmorgonen så åtminstone registreringsnumret gick att utläsa.

 
 
Granntanten

Granntanten

8 mars 2016 07:49

Det skulle kunna vara så att jag hade serverat enbart ägg i 14 dagar med den attityden.

Och när det gäller bilen så önskar jag att jag hade en egen automattvätt här på gården. Problemet är bara att bilen skulle varit skitig innan jag kommit ner på riksvägen i alla fall. Så nu är jag nöjd med färgen - grusvägsgrå - och hoppas att folk bryr sig om andra saker än att min bil är erbarmligt skitig. Den går f ö under smeknamnet "sandlådan" för tillfället...

http://https://granntanten.wordpress.com

ohejdat

8 mars 2016 10:01

Fast du hade ju kunnat servera nyvärpta varje dag, hade kanske känts lite mindre som straff...
Grusvägsgrå är ett smart val, min är vit, eller ska va vit och går under smeknamnet "symaskinen": för känslan man får när man gasar.

 
Ingen bild

Humlan

8 mars 2016 10:05

Ja det är inte lätt när man ska vara tankeläsare, ibland på distans, och dessutom siare så att man har koll på vad som kommer att hända.

Jag har funderat på att testa 5:2, tror att det skulle kunna passa mig, men jag ska absolut inte göra det förrän jag är av med den här influensan. Nu har den satt sig i halsen *morr*.

ohejdat

8 mars 2016 10:40

Jag har läst en del vad professor Fredrik Nyström skrivit, nu har jag fattat varför tre veckor på Nutrilette inte funkar, 5:2 är ju ett sätt att istället lura kroppen att inte skruva ner förbränningen. Gäller bara att inte ätkompensera rejält de andra fem dagarna. Och att hitta nåt tillräckligt gott och mättande att äta på "svältdagarna". Du kan väl berätta om du kör igång hur det går och vad du äter.
Vi kör alltså två omgångar tre ägg de dagarna, smidigt eftersom vi äter LCHF i övrigt. En vän äter riskakor med lättsmältost och pulversoppor två dagar i veckan. Det hade inte funkat för mig. Jag är bottenlös när det gäller sånt som knäckebröd och riskakor. De gånger jag verkligen lyckats ta mig ner i vikt, men inte stannat så länge då; har alltid inneburit en viss enformighet i menyn, mycket mindre risk att äta för mycket då. Det är väl därför Stefan Rössner påstår att man skulle gå ner i vikt om man bara åt hallonbåtar. Så äggen känns bra.

 
Ingen bild

Humlan

8 mars 2016 11:07

Att bara äta ägg låter som en enkel metod. Jag har en bok om 5:2-metoden, tänkte läsa den nu bara feberdimman lättar lite så jag orkar ta till mig den. (Just nu roar jag mig mest med att läsa gamla favoritböcker, det gör inget om man inte kommer ihåg vad man läser, man kan ju historien ändå.) Jag såg ett (brittiskt) program på tv om att olika människor är överviktiga av olika orsaker, så därför passar olika metoder för olika människor. Jag är ständigt sugen och småäter, enligt dem passar då 5:2 bäst för att jag har lättare för att "skärpa mig" en dag i taget.
Dessutom har jag flera bekanta, i olika åldrar, som har gått ner med metoden och några kör numera 6:1 för att inte gå ner mer utan hålla vikten.
Mitt stora problem är ju att jag inte orkar/klarar av att laga mat varje dag. Det är en stor anledning till att jag har gått upp (förutom kakmonster och liknande), men 3 ägg kan jag ju koka.
Du får höra hur det går bara jag kommer igång.

ohejdat

8 mars 2016 17:21

Ägg är väldigt käckt och enkelt att äta, man kan klara en dag på språng med tre kokta ägg i fickan liksom (o en påse salt från Restaurang Gyllene Bågarna :-))
Men det blir farligt enahanda.
Jag gillar som tur är smaken på de ekologiska från Stjärnägg, Änglamarks har en mystisk bismak. Allra helst ville man ju köpa ägg hos nån som www.granntanten.se , jag är med i en Facebookgrupp som heter Ägg nära dig, men nu Facebookfastar jag ju...

En bekant som är en mycket bildad och utbildad biologilärare har gått ner 24(!)kg med en metod som kallas Bright Line Eating. Han har tidigare gått ner och raskt upp många kilon med pulver. Och han är väldigt nöjd, ser det som en ny livsstil.
Jag har själv inte läst in mig på hur det funkar ännu, hittar inget om det på svenska. Det ska finnas inspirationsfilmer på Youtube. Misstänker att det i huvudsak går ut på att ta upp kampen med sockertrollet:

"5 BRIGHT LINE RULES FOR LOSING WEIGHT:
No Sugar
No Flour
Eat Only 3 Meals A Day
Measure & Weigh All Food
Plan Meals in Advance"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards