Direktlänk till inlägg 7 maj 2015
Bhoga igår då. Åttarättersmeny med vinpaket. Totalt tio serveringar med två amuse bouche först. Genomgående avancerat och komplicerat. Tog bild på tre favoriter; en liten skål av lök fylld med bränd grädde och bovete med ett krasseblad. Råbiffstartar med blodpuddingcrunch och sotad savoykål. Rökt och gravad makrill med svartvinbärsmajonnäs och ramslök.
En servering var rå pilgrimsmussla med syrad kålrabbi och snö av citronmeliss, en annan innehöll gravad äggula... Ni fattar; superpillijoxigt och komplext alltså. Och vinerna var i huvudsak naturviner från Frankrike; spännande och smakrika, men inte särskilt goda och ofiltrerade drycker är inte heller särskilt vackra.
Vi träffade ju ägarna tillika kockarna på Bhoga i Abu Dhabi kvällen före de skulle gästspela en vecka på fiskrestaurangen Fitz, de satt vid bordet intill vårt och åt en hel saltbakad fisk medan vi smaskade skaldjursplatå. Så igår kom de ut och hälsade och så fick vi höra hur det gick i emiratet: tydligen hade de slitit hårt och inte kommit utanför hotellet och restaurangen. Nästa år skulle de tydligen till Singapore,
Om man ska ge ett betyg till Bhoga så är det en toppenrestaurang med vänlig servering och avancerad mat och dryck. Kanske lite för komplicerat kombinerat för min smak, det blev inte himmelska smakkrockar i gommen. Särskilt inte mellan mat och vin. Men jag är ju lite trist och traditionell; gillar enkel mat på få råvaror.
Halvan klarade sig ganska bra i sitt mässberusade tillstånd. Såna där gubbmässor med öl och Gammeldansk i var och varannan monter.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|