Direktlänk till inlägg 8 februari 2015
Jag har ätit på Zuma i London och Halvan har ätit på Zuma här i Abu Dhabi. Det är ett tyskt restaurangkoncept som bygger på den enkla japanska izakayans smårätter man delar på runt bordet.
I Sverige har vi varit på East och Miss Voon i Stockhilm och ganska nyöppnade Toso i Göteborg som alla tre satsat på izakayastilen.
Vi började med varsin drink. Bilderna blev väldigt konstiga beroende på en stark lampa som ordnade motljus o h hårda skuggor. Jag säger inte att bilderna brukar bli bra, men bättre.
Sen beställde vi; edamame, sashimi, soft shelled crab, tempura, squid, beef tataki, grillspett och en kycklingfilé i yuzusås. Allt var gott, med servisen stressad, allt kom in och försvann ut i en rasande fart, hann inte äta färdigt krabban innan såsen försvann ut i köket igen och sashimin som man brukar börja med kom näst sist.
Så ett tips från Halvan; beställ ett par rätter i taget istället så stoppar det upp flödet lite.
Sen gick vi hem genom natten och det är inte den här staden gjord för. Man ska åka bil. Gå ska man göra på Cornichen. Inte för att ta sig nånstans.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|