Direktlänk till inlägg 25 april 2014

Coop har extrapris på kompostgaller, en sån här kan man kanske bygga?

Av ohejdat - 25 april 2014 08:26

Känns ju som jag är mammaledig nu, fast till en bebis med fyra ben, tätvuxen kalufs och väldigt välutvecklade tänder. Försöker förhålla mig till det. Hade en vision före att han och jag skulle fixa och dona trädgården ihop. Jo jo...han är en jäkel på att gräva, men bara där han vill och så käkar han grus så fort jag inte kollar, förutom gräs, maskrosor, pinnar, kottar, penséer, kompostjord, presenning, tryckimpregnerat virke... och sköljer ner det hela med dammvatten. Det är nästan lättare att lista vad han inte försöker äta upp: för det är väl egentligen bara plintarna: där slickar han bara på de galvade beslagen och så brevlådan då.
Så vi leker mest när vi är ute så jag kan se vad som åker in i munnen. Vilket betyder att jag fick klippa gräset igår kväll istället när Halvan kommit hem och kunde ta över bevakningen, sladden hade varit oemotståndlig när den ringlade fram och tillbaka över gräsmattan.
Fast det är lite frustrerande att inte få särskilt mycket gjort, men jag anar att jag kommer blicka tillbaka till denna valpperiod och tycka den var fantastisk, dessutom så ser jag ju hur han utvecklas och fattar mer och mer. Igår fixade vi kommandona Sitt och Ligg växelvis och de satt kvar imorse. Och han listar ut saker han inte klarade för en vecka sen: t.ex hur man pillar ut ett ben som hamnat under skohyllan; en petning i taget mellan gallren, det är stort! Och han accepterar ett nej, nåja; men oftast på andra försöket. Nej bit inte i sladden, nej bit inte i soffan, nej bit inte i täcket. Det blir mycket nej i en valps liv, försöker blanda upp det med övningar så han får höra lite mer av Bra Dante!
Ibland skulle jag vilja sitta som kvinnan på den lånade bilden, när Dante har lagt i överväxeln och förvandlats till T-Rex, men det får jag passa på när han sover. Nu ska jag ta fram symaskinen och laga ett par brallor medan Dante vilar ut på det svala tvättstugegolvet. Tror jag ja.

 
 
Ingen bild

Humlan

26 april 2014 10:52

Nej, det är nog så att valpar, precis som krypande barn kräver all ens uppmärksamhet när dom är vakna. Problemet är väl att valparna kan vakna och gå och göra bus utan att vi uppmärksammar det, medan barnen måste bli upplyfta och därför har man koll på när kollen behöver börja.
Roligt att du märker att det går framåt och att han lär sig nya saker!

ohejdat

26 april 2014 16:31

Du har så rätt, skulle kanske köpa honom en spjälsäng på Blocket, men den lär han väl växa ur på ett par veckor. Idag har han visat prov på grävbus, han försökte begrava husses strumpa, tyckte kanske den luktade.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:26


Här hittar ni mig i fortsättningen: www.ohejdat.com Hoppas jag kommer lära mig hur Wordpress funkar snabbt. Hejdå Bloggplatsen! Tack för fyra års dagbokstjänstgöring. ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 22:00

Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...

Av ohejdat - 4 maj 2017 19:43


Det funkar inte att blogga här längre, inte bara foton försvinner utan också hela inlägg. Nyss ett om Pa hos audionomhäxan. Och bloggen tar en massa minne i telefonen. Hur gör man nu då? Byter bloggplattform på nåt vis, det fattar jag, men till...

Av ohejdat - 3 maj 2017 17:28

Förlåt Dante att matte gett dig fläcktyfus, det går över på en vecka ungefär: ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards