Direktlänk till inlägg 10 april 2014
Courtepaille är en fransk snabbmatskedja som serverar traditionell fransk bistromeny i en lokal som ser ut som en hytta och är inredd i american diner-stil. En sån ligger i anslutning till vårt hotell och eftersom vi lyxat lunchen igår på les Berceaux i Epernay så tyckte vi det dög till kvällsmaten. Och det gjorde det förstås, det går knappt att få dålig mat nånstans i det här landet. Men bemötandet är det lite si å så med, speciellt om man inte behärskar franska. Konstigt att man inte bemödat sig med en engelsk meny, restaurangerna ligger ofta i anslutning till nåt motorvägshotell= många utländska resande gäster.
Hovmästarinnan visste hur man fräste på franska dels när hon tog upp vår beställning och dels när hon jagade bort två italienare från ett bord för fyra - ändå fanns det säkert minst tio lediga bord i övrigt. Glas och assietter var kantstötta och våra champagneglas var av olika sort, Halvan fick det stora, tallriken med vår cote de boeuf hade ett flottigt handavtryck längs kanten och pepparn fick vi hämta själva. Men champagnen var god (trots att det var Nicholas Feuillatte) och köttet var perfekt stekt och de spritdränkta körsbären ljuvliga. Fast bearnaisen snor jag ihop bättre själv.
Idag ska vi knö in de sista flaskorna i bilen, bunkra anklever och leva sista dagen som hundlösa.
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|