Direktlänk till inlägg 15 september 2014
Smakkombinationer.
Nu vill jag ha kommentarer. Hjälp till nu.
Väldigt enkelt. Vad är gott ihop och vad är det inte. Ge mig dina bästa kombinationer eller exempel på sånt som anses gå ihop, men som just du verkligen inte gillar.
Jag har själv så svårt för en numera väldigt självklar kombi: choklad-hallon. Nepp, inte för mig, jag gillar choklad med apelsin, choklad med nötter och choklad med kaffe, men inte med hallon. Är det nåt fel på mina smaklökar? Varenda meny har ju chokladmousse eller fondant toppad med hallon. Utöver det gillar jag inte fisk och ost. En bättre restaurang här i landsorten serverar gös med chevrecreme; men nej tack; inte till mig. Inte heller ostgratinerad fisk.
Sen finns udda kombon som ädelost på pepparkaka, det tror man ju inte på förrän man smakat och det är riktigt gott (bara man slipper sippa glögg till).
Marsipan och konjak: himmel
Torsk och bacon: himmel
Rödvin och ost: pannkaka (nåja finns väl undantag då som Amarone med Parmesan)
Äpple och kanel: himmel
Champagne och jordgubbar: pannkaka (om man inte får en bit Brillat Savarin till förstås)
Russin och salta jordnötter: himmel
Kan ni ge mig några nya himmel eller pannkakakombinationer?
(Behöver tänka på nåt roligare än valet)
Tack.
Förresten är pannkaka gott ...
Häng med till: https://wordpress.com/post/ohejdat.wordpress.com/4 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|